Με αγωνιστικό παλμό και διάθεση πάλης πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της πόλης μας

Με αγωνιστικό παλμό και διάθεση πάλης πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της πόλης μας.

Σύλλογοι από νοσοκομεία της περιοχής μας και άλλους φορείς, μεταξύ των οποίων ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ώστε να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο της πόλης μας, που έκλεισε το 2013 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν επαναλειτούργησε παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης Περιφερειάρχισσας κ. Δούρου όπως δήλωνε σε παλαιότερες κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχε, αλλά ούτε και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισαν οι ομιλητές της συγκέντρωσης.

Οι ομιλητές από τους φορείς που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα κανονικής και πλήρους λειτουργείας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, το οποίο θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των δήμων της περιοχής μας και κάλεσαν τους κατοίκους να αγωνιστούν έως ότου το Νομαρχιακό Νοσοκομείο επανέλθει με κλινικές όλων των ειδικοτήτων, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Σχετικά με την πετυχημένη συγκέντρωση, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, μας έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4 ΝΟΕΜΡΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

 

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών) την Τετάρτη 13 Οκτώβρη από τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αττικόν», «Θριάσιο», Κρατικό Νίκαιας και Δυτ. Αττικής, ΨΝΑ Δαφνί, ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο αλλά και τους συλλόγους γυναικών Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω, όπου απαιτήσαμε στελεχωθεί και να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δ. Αττικής.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Γιάννης Τσολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κρατικού Νίκαιας, Ελένη Ζιώγου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αιγάλεω, Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κρατικού Νίκαιας και Γιώργος Κούτουλας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Έπειτα ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους η οποία ολοκληρώθηκε στο Μπαρουτάδικο.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τόνισαν, ότι ανάμεσα στα 8 νοσοκομεία που συγχωνεύθηκαν – καταργήθηκαν το 2013 από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και παρέμειναν «κλειστά» παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι και το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών).

Δεκάδες εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, ενώ οι λαϊκές οικογένειες στερήθηκαν δύο Παθολογικές Κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Νευρολογική, χειρουργικών ειδικοτήτων (Οφθαλμολογική, Ουρολογική, ΩΡΛ), Αναισθησιολογικό Τμήμα και συνολικά 135 κρεβάτια, με τη δυνατότητα να επεκταθούν στα 214. Κάθε χρόνο στο νοσοκομείο γίνονταν περίπου 25.000 εισαγωγές ασθενών και 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο τα ήδη υποστελεχωμένα Νοσοκομεία «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Κρατικό Νίκαιας, με «εκτίναξη» των ράντζων και της αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες Υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Συνεχίζουμε δυναμικά, κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.