Με εξαιρετική επιτυχία, η εκδήλωση στην πλατεία 19ης Μαΐου, με ευκαιρία την αποκατάσταση του μνημείου που βρίσκεται σε αυτήν

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν οι “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2021” που διοργάνωσε ο δήμος μας τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη μας και ίσως να ήταν η πολυπληθέστερη όλων.

Εχθές Σάββατο 2 Οκτωβρίου, το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία 19ης Μαΐου, με ευκαιρία την αποκατάσταση του μνημείου που βρίσκεται σε αυτήν, προς τιμήν και μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν κατά τη γενοκτονία από τους τούρκους.

Η πλατεία γέμισε από συμπολίτες μας, αλλά και άλλων δήμων κατοίκους, στην αναμορφωμένη πλατεία.

Είναι συνηθισμένο άλλωστε όπου συμμετέχει ή διοργανώνει εκδήλωση ο Σύλλογος Ποντίων “Ο ΦΑΡΟΣ” να στέφεται με επιτυχία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου είχε φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια για τα πάντα και όλα κύλησαν όμορφα και προγραμματισμένα, όσον αφορά τα τμήματα του Συλλόγου της, σε μία ζηλευτή εκδήλωση από εκείνες που κατ΄ επανάληψη μας έχει προσφέρει ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”.

Την όλη  καλλιτεχνική Επιμέλεια είχε κ. Ηλίας Υφαντίδης.

Στην εκδήλωση για το μνημείο, πριν την αποκάλυψή του,  μίλησαν ο καλλιτέχνης που το δημιούργησε κ. Χαράλαμπος Λαλές, ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, ο π. υπουργός κ. Χάρης Καστανίδης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής κ. Βαρυθυμιάδης Γιώργος και η Πρόεδρος του “ΦΑΡΟΥ” κ. Σοφία Σαββίδου.

Ακολούθησαν χοροί από τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων “Ο ΦΑΡΟΣ” και η ζεστή φιλοξενία των Ποντίων συμπολιτών μας.

Το επισκευασμένο μνημείο πλέον, κοσμεί πάλι την πλατεία και ας ελπίσουμε πως δεν θα λεηλατηθεί πάλι, από αγνώστους και καταλήξουν τα μεταλλικά του μέρη σε κανένα σκραπατζίδικο…