Συνεχίστηκαν οι εργασίες αναμόρφωσης της πλατείας 19ης Μάη

Συνεχίστηκαν και εχθές οι εντατικές εργασίες αναμόρφωσης της πλατείας 19ης Μάη, προκειμένου να είναι έτοιμη αύριο Σάββατο που θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ευκαιρία την επανασύνθεση του μνημείου που υπάρχει σε αυτήν, στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο καλλιτέχνης κ. Χαράλαμπος Λαλές, ο οποίος δημιούργησε το μνημείο, ανέλαβε και την επαναφορά του, στην αρχική μορφή του, αφού άγνωστοι είχαν αφαιρέσει ένα μπρούτζινο μανουάλι και άλλα στοιχεία από αυτό.

Πολλές παλέτες με φυτά και θάμνους μεταφέρθηκαν και φυτεύτηκαν στην πλατεία από μεγάλη ομάδα εργαζομένων στο δήμο, προκειμένου η πλατεία να είναι ευπαρουσίαστη και “ανθρώπινη” σε όσους την επισκέπτονται.

Βεβαίως δεν αρκεί μόνο, το φύτεμα και το βάψιμο που έγιναν, αλλά και η περαιτέρω συντήρηση και καθαριότητά της, διότι είδαμε πως η πλειοψηφία των φυτών που φυτεύτηκαν είναι εποχιακά και κατά περιόδους χρειάζονται αντικατάσταση.

Οι πλατείες χρειάζονται συνεχή φροντίδα και όχι ειδική παρέμβαση, πριν από κάποια εκδήλωση. Τις πλατείες επισκέπτονται καθημερινά συμπολίτες μας με τα παιδιά τους και πρέπει πάντα να είναι σε καλή κατάσταση συνεχώς.

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπει κανένας τη δυσοσμία που υπάρχει στο σημείο και τα ποντίκια που κάνουν βόλτα στους γύρω δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες…