Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής: Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Είναι μία ευκαιρία να μπορέσω να δώσω κι εγώ κάτι πίσω σε μία περιοχή με την οποία αισθανόμουν πάντα ότι είχα ιδιαίτερες σχέσεις, με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια  συζήτησής του με τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Περιστέρι, εξειδικεύοντας τα προβλήματα των περιοχών τους που αναζητούν λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά σε θέματα που αφορούν τους δήμους και για τα οποία η κεντρική διοίκηση θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυσή τους τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά ο κάθε δήμος, όπως, μεταξύ άλλων, για τα δίκτυα ύδρευσης, για τα έργα οδοποιίας, για τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που χρειάζονται υπογειοποίηση των καλωδίων, για τις δυσκολίες στον τομέα της Υγείας, για θέματα πολεοδομικού ενδιαφέροντος και άλλα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν περιοχές υπογραμμίζοντας πως απαιτείται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας και ο Δήμαρχος Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς και ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος.

Απορίας άξιον είναι πάντως πως δεν παραβρέθηκε στη συζήτηση ο συμπολίτης μας, Αντιπεριφερειάρχης της περιοχής μας κ. Ανδρέας Λεωτσάκος.

Βεβαίως σε μία συνάντηση διάρκειας μόλις δύο ωρών με επτά Δημάρχους, ορισμένοι μάλιστα μεγάλων δήμων όπως το Περιστέρι και το Αιγάλεω, δεν δίνεται η ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, αλλά απλά για μια απαρίθμηση και καταγραφή προβλημάτων.

Από την πλευρά και του δήμου μας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγινε αναφορά στην ανάγκη υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης των πυλώνων, παρ΄ ότι προ μηνών είχε υπάρξει αναγγελία σχετικά και ζητωκραύγαζαν ορισμένοι (!!!) για το τετελεσμένο του ζητήματος.

Ζητήθηκε επίσης να εξεταστεί η πιθανότητα να περιέλθει στο δήμο μας το ακίνητο του ΟΑΕΔ επιφάνειας περίπου 1.000 τ.μ. στην οδό Κερκύρας, για να στεγαστούν κοινωνικές υπηρεσίες, (παλαιότερα ο π. δήμαρχος κ. Καπλάνης διεκδικούσε τη στέγαση Γηροκομείου εκεί), ενώ έγινε αναφορά στο θέμα της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Επίσης έγινε αναφορά στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ για την οικονομική ενίσχυση προς υλοποίηση των σχεδίων που υπάρχουν για τον χώρο.

Τέλος μεταξύ άλλων προτάθηκαν στον κ. Πρωθυπουργό από τον κ. Μίχο, η ενίσχυση της ΕΛΑΣ λόγω της  μεγάλης παραβατικότητας και η πλήρης αξιοποίηση και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης μας