Κοροναϊός: Εφιαλτικό σενάριο για 20.000 νεκρούς μέχρι την άνοιξη – «Το 1/3 των Ελλήνων έχει ήδη μολυνθεί»

Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη «θα φτάσουμε και ίσως ξεπεράσουμε τους 20.000 νεκρούς» από την πανδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Επιδημιολογίας, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος μάλιστα τόνισε στο Mega ότι «υπάρχει ένα ενεργό επιδημικό κύμα το οποίο δεν θα σταματήσει σύντομα». Συμπλήρωσε, δε, ότι είναι «πολύ απίθανο να σταματήσει μέσα στον επόμενο μήνα».

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, οι απώλειες στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχονται στις 13.385 και το σύνολο των κρουσμάτων στα 561.812.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «υπάρχει ακόμα η δυναμική του επιδημικού κύματος. Μπορούμε να το αποτρέψουμε αν το αντιμετωπίσουμε σοβαρά, με ηπιότητα, κοινωνική συναίνεση και με μέτρα που θα αποφύγουν τα lockdown τα οποία ήταν καταστροφικά».

«Ακραία λύση»
Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτήρισε «ακραία λύση τα lockdown» και ζήτησε τη λήψη «ήπιων και στοχευμένων μέτρων» που δεν θα διαταράσσουν την κοινωνική ζωή. «Να συνεχίσουμε να ζούμε λογικά μέχρι το επιδημικό κύμα να δαμαστεί».

«Το 55% έχει κάνει το εμβόλιο»
Όπως ανέφερε, το 1/3 των Ελλήνων έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό. «Το 55% έχει κάνει το εμβόλιο. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καλή κάλυψη. Όχι όλοι. Οι ανοσοκατασταλμένοι συμπολίτες μας δεν αναπτυσσουν καλή κάλυψη στο εμβόλιο».

«Θα την πληρώσουν οι ανεμβολίαστοι»
Επιπλέον, ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι εμβολιασμένοι να μεταδίδουν τον ιό και να κολλούν τους ανεμβολίαστους.

«Αν το εμβόλιο σε προστατεύει 50% πάνω κάτω από την πιθανότητα να μολυνθείς, αν αυξήσεις τις εκθέσεις σου 10 φορές, αυτό το 50% πάει περίπατο. Μπορεί να φτάσουμε στην περίπτωση να είναι οι εμβολιασμένοι αυτοί διακινούν την πανδημία και θα την πληρώσουν περισσότερο οι ανεμβολίαστοι. Μπορεί να καταλήξουμε στην περίπτωση οι εμβολιασμένοι να μολύνουν τους ανεμβολίαστους και κάποιους από αυτούς να τους σκοτώνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: PARAPOLITIKA