Ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο ο Νίκος Χαρδαλιάς: Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Καρδιολογική του Αγία Όλγα

Εκτός κινδύνου, στην Καρδιολογική Κλινική του «Αγία Όλγα» νοσηλεύεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το ισχαιμικό καρδιολογικό επεισόδιο που υπέστη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του, ο κ. Χαρδαλιάς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και διεκομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Αμέσως εισήχθη στη χειρουργική μονάδα και του τοποθετήθηκαν δύο στεντ. Ακολούθως μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου αναμένεται να παραμείνει για τρία 24ωρα. Σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδαλιάς είχε υποστεί έμφραγμα κατά το παρελθόν. Η πίεση και η ευθύνη που συνεπάγονται της θέσης που κατέχει στη δημόσια διοίκηση, επιβάρυνε την υγεία του, με συνέπεια το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ο 52χρονος ΝίκοςΧαρδαλιάς το τελευταίο δεκαήμερο βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση λόγω των πυρκαγιών, ενώ δεν είχε κοιμηθεί επαρκώς για αρκετές ημέρες. Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει την περασμένη Πέμπτη είχε εμφανισθεί ιδιαίτερα κουρασμένος και συναισθηματικά φορτισμένος, ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για να παραιτηθεί.

Τότε, μάλιστα, είχε πει: «Πάντα είχα την αίσθηση του καθήκοντος. Δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτικού, δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου. Μοιράστηκα ένα όραμα με τον πρωθυπουργό. Παραμένω κρατικός λειτουργός», είπε και εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά πρόσθεσε ότι «για μας κάθε σπίτι που χάνεται είναι μια τραγωδία, μια μαχαιριά στην καρδιά. Δώσαμε τη μεγαλύτερη μάχη. Την ώρα της μάχης δεν πυροβολούν τους μαχητές. Και λέω ότι οι απώλειες είναι από την πλευρά των μαχητών και όχι των πολιτών».

Νίκος Χαρδαλιάς για το θέμα της παραίτησής του

Ο κ. Χαρδαλιάς, τις τελευταίες πέντε- έξι μέρες ένιωθε πόνους στο στέρνο, αλλά δεν πήγε στον γιατρό, παρά το ιατρικό του ιστορικό. Νωρίτερα σήμερα, ένιωσε και πάλι πόνους και η οδηγία που είχε πάρει τηλεφωνικά ήταν να μεταβεί στο νοσοκομείο άμεσα. Πήρε ένα υπογλώσσιο και συνεργάτες του τον μετέφεραν στο Αγία Όλγα.

Νωρίτερα το απόγευμα, από το νοσοκομείο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την κατάσταση του κ.Χαρδαλιά:

“Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς .

Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς .

Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση”.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου προσωρινός αντικαταστάτης του Νίκου Χαρδαλιά

Σημειώνεται, ότι όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο νοσοκομείο μετέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ευχετήριο μήνυμα εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει: «Ευχόμαστε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντα και την οικογένειά του»

«Το Κίνημα Αλλαγής εύχεται περαστικά στον Νίκο Χαρδαλιά. Καλή και γρήγορη ανάρρωση», ήταν το μήνυμα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη.

πηγή: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ