Διακοπές ρεύματος: Βυθίσεις ρεύματος και στην πόλη μας λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Διακοπές ρεύματος: Τρεμοπαίζει το φως σε κέντρο και προάστια από το μεσημέρι της Τρίτης – Προσοχή στη χρήση ασανσέρ και σε ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνεχείς βυθίσεις ρεύματος παρατηρούνται από τη 1.30΄ το μεσημέρι στην Αττική, συμπεριλαμβανομένης και της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως έγινε γνωστό, τέθηκε εκτός λειτουργίας το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και  προκαλεί  βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές σε ολόκληρη σχεδόν την Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Στα ύψη κινείται και σήμερα Τρίτη, λόγω του καύσωνα, η ζήτηση ρεύματος,  με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για περιορισμό της κατά τις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη Δευτέρα η ζήτηση ρεύματος για 2η φορά μέσα σε 4 ημέρες υπερέβη κατά 22% τη μέση κατανάλωση.  Σε επιφυλακή βρίσκεται  όλο το τεχνικό προσωπικό του ΑΔΜΗΕ, ενώ επιστρατεύονται όλες οι λιγνιτικές μονάδες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ιστορικό ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφηκε στην χώρα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε τα 11.000 MW. Το προηγούμενο καταγεγραμμένο ρεκόρ ήταν το 2007 με 10.665 MW, με απώλειες ωστόσο, λόγω των ζημιών που είχαν προκληθεί από τον καύσωνα σε καλώδια και μετασχηματιστές χαμηλής τάσης και χωρίς την συνδρομή των φωτοβολταϊκών συστημάτων, που σήμερα έφτασαν την ώρα αιχμής να αποδώσουν περί τα 2.600 μεγαβάτ. To βράδυ ξεπέρασε τις ώρες αιχμής τα 9.300 MW.

Ώρες αιχμής είναι οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ.

πηγή: Newsbomb