Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: “Οι άστεγοι στο Δήμο μας, έχουν την ανάγκη της υποστήριξης μας”

Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει αναφορές με φωτογραφικό υλικό, σχετικά με τα άτομα της πόλης μας, άστεγα, άπορα, εξαρτημένα που έχουν ανάγκη την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

Δυστυχώς δεν έχουμε αντιληφθεί κάποια παρέμβασή της, αφού τα ίδια άτομα συχνάζουν σε συγκεκριμένους χώρους καθημερινά.

Ανάρτηση του δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, μας δίνει την ευκαιρία να επανέλθουμε για μία ακόμα φορά στο ακανθώδες αυτό ζήτημα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

Οι άστεγοι στο Δήμο μας, έχουν την ανάγκη της υποστήριξης μας

Το νοιάξιμο μας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας, μάς υποχρεώνει να ψάχνουμε κάθε φορά που ολοκληρώνουμε μια νέα δράση, ποια θα είναι η επόμενη.

Εντάξει, υποστηρίζουμε περίπου 150 οικογένειες με την καθημερινή παράδοση γευμάτων στα σπίτια τους, οι ανάγκες όμως είναι περισσότερες και χρειάζονται συνεχώς τη δραστική παρέμβαση μας.

Η έγνοια μας αυτή, μας οδήγησε να συνεργαστούμε με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην υλοποίηση του προγράμματος «Παρέμβαση στο Δρόμο» με στόχο να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι άστεγοι και ζουν στους δρόμους.

Συγκροτήθηκε λοιπόν μια ομάδα από στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και με τα δημοτικά οχήματα επισκέφθηκαν τα σημεία του Δήμου μας στα οποία ζουν άστεγοι και είχαν καταγραφεί από προηγούμενη έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας μας.

 Το επιστημονικό προσωπικό των δύο φορέων μίλησαν μαζί τους, τους διασύνδεσαν με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τους προσέφεραν υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να τους φέρουν σε επαφή με τις Δομές φιλοξενίας, προκειμένου να έχουν σταθερή στέγη και καθημερινό φαγητό.

Θέλουμε και θα επιμείνουμε, οι ταλαιπωρημένοι αυτοί συνάνθρωποι μας να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμη βοήθεια και στήριξη προκειμένου να βελτιώσουν τις έστω στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης τους και να πάψουν να νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι και “δίχως στον ήλιο μοίρα”.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του!

Γιώργος Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!