Επιστολή του κ. Βασιλάκου στον υπουργό Υγείας, για το Νοσοκομείο

ΠΡΟΣ:   ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Αγία Βαρβάρα 31/03/2015

κο ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Αρ. πρωτ: 2351 / 03-04-2015


ΚΟΙΝ:    ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

κο ΜΠΑΣΚΟΖΟ ΙΩΑΝΝΗ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 17, ΑΘΗΝΑ 10433

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζω ότι στην Δυτική Αθήνα η Δημόσια Υγεία έχει πλήρως απαξιωθεί.

Είμαστε ικανοποιημένοι που αναλάβατε εσείς αυτό το ευαίσθητο και δύσκολο χαρτοφυλάκιο και περιμένουμε πολλά για την επαναφορά της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας. Έχει ήδη κλείσει ένα νοσοκομείο – υπολειτουργεί (Λοιμωδών) και τα μισά πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ (μαζί με τους μισούς γιατρούς τους). Ήθελαν και επιδίωκαν  να κλείσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και τα δύο ψυχιατρεία (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο).

Το ΑΤΤΙΚΟ, το Θριάσιο, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης είναι σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μονάδες πρόνοιας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο. Η νοσηλεία των ασθενών γίνεται σε «πολεμικές» συνθήκες. Ράντζα και ανάνηψη στο διάδρομο, προσωπικό εξαντλημένο και ανεπαρκές, ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού, αφόρητες συνθήκες εφημερίας.  Η υποχρηματοδότηση στο Λοιμωδών είναι συνεχής και ακατάπαυστη (κάτω από το 50% του προ 4ετίας ποσού).

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η διακοπή λειτουργίας βασικών μηχανημάτων, όπως του μαγνητικού τομογράφου, των αναπνευστήρων, σε έλλειψη κλινών ΜΕΘ, χειρουργικών αιθουσών, σε περιορισμό συνεδριών ακτινοθεραπείας, σε τραγικές συνθήκες νοσηλείας, σε ελλείψεις φαρμάκων και βασικών υγειονομικών υλικών, σε αναβολή χειρουργείων. Η Προηγούμενη Κυβέρνηση είχε ως στόχο την υποβάθμιση και συνειδητή απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων ώστε να προσφέρει έτοιμη πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, στην ανάθεση μιας σειράς υπηρεσιών σε εργολάβους με υπερτιμημένες προμήθειες. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, την ίδια ώρα που στην περιοχή μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι.

Για όλα τα παραπάνω αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η πολιτική της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και των Επιχειρηματιών με εκπροσώπους τους προκατόχους σας από αυτή την θέση Διοίκησης, οι οποίοι ¨έστυψαν¨ το φτωχό λαό, ειδικά των Δυτικών συνοικιών. Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής ¨Αγ. Βαρβάρα¨ είναι Νοσοκομείο όπου από 150 κλίνες παραμένουν περίπου 25. Είναι Νοσοκομείο όταν σε σύνολο περίπου 400 εργαζομένων παραμένουν μόνο 65; Επιδιώκουμε την δημιουργία ενός Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου με πλήρη Εργαστηριακό Εξοπλισμό.

1. Με την λειτουργία Μικροβιολογικού και Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος που θα διαθέτει :

Ø  Υπερηχογράφο

Ø  Αξονικό Τομογράφο

Ø  Μαγνητικό Τομογράφο

2. Με την Πρόσληψη – Επαναφορά – Στελέχωση του Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου με τις παρακάτω ειδικότητες Ιατρών:

Ø  Νευρολόγους

Ø  Ενδοκρινολόγους

Ø  Νεφρολόγους

Ø  Παθολογανατόμους

Ø  Καρδιολόγους

Ø  Πνευμονολόγους

Ø  Παιδιάτρους

Ø  Οδοντίατρους

3. Με την Δημιουργία των παρακάτω Χειρουργικών Τμημάτων:

Ø  Ορθοπεδικό

Ø  Οφθαλμολογικό

Ø  ΩΡΛ

Ø  Ουρολογικό

Ø  Γυναικολογικό

4. Δημιουργία Κέντρου Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών μέσα από μια Πρότυπη Πτέρυγα εκπαίδευσης και κατάρτισης ΑμεΑ.

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Π. Βασιλάκος

Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Βαρβάρας

Υποψήφιος Δήμαρχος

Αγ. Βαρβάρα Όλοι μια Γειτονιά