Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: “ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΣΕΡΙΦΟΥ 2,2ος Όροφος – ΤΗΛ.6977728757 & 6936933126

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Εργαζόμενη, άνεργη, Αυτοαπασχολούμενες, συνταξιούχα, νέα, μητέρα, φοιτήτρια

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας (μέλος ΟΓΕ) χαιρετίζει την απόφαση εργατικών σωματίων και συνδικάτων για νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιουνίου, μέρα που συζητιέται προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο, κλιμακώνοντας τον αγώνα και απαιτώντας την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου .

Σε συνέχεια της επιτυχημένης απεργίας της Πέμπτης που έβαλε στο πάγο την λειτουργία μεγάλων επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να τσακίσει τις ανάγκες μας και να κάνει λάστιχο τη ζωή μας .Συγκεκριμένα :

• Θεσμοθετεί τη 10ωρη δουλειά που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

• Αυξάνει τις υπερωρίες στις 150 ώρες και τις κάνει πιο φθηνές για τους εργοδότες.

• Επεκτείνει τις ‘’ευέλικτες’’ μορφές εργασίας ,θεσμοθετώντας την τηλεργασία και δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να ορίζουν διακεκομμένα ωράρια για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη μερική απασχόληση και πολύ μικρότερη αμοιβή για τις υπερωρίες τους .

• Προβλέπει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε αρκετούς κλάδους.

• Χαρίζει νέα όπλα στις επιχειρήσεις για πιο ‘’εύκολες’’ και πιο ‘’φθηνές’’ απολύσεις.

• Θέτει νέα εμπόδια στις απεργίες και στη συνδικαλιστική δράση με ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες που διευκολύνουν τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων και θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες που είναι σε μικρότερο ποσοστό οργανωμένες στα σωματεία τους .

Συμμετέχουμε στην αυτοκινητοπορεία την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα στην Αγία Βαρβάρα Ελ. Βενιζέλου & Μεγ. Αλεξάνδρου ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα.

Δίνουμε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 10.30 στο Σύνταγμα και συλλαλητήριο στις 17.00 το απόγευμα έξω από την Βουλή.

Το ΔΣ
13-06-2021