Δολοφονία συμπολίτισσας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 74χρονο


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε σε βάρος του 74χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του στην πόλη μας, την περασμένη Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να απολογηθεί.

«Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Μια πράξη την οποία προφανώς κανείς δεν επικροτεί. Οφείλεται στην έκρηξη του θυμικού μετά από μια έντονη δικαστική διαμάχη, η οποία επέφερε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δράστης έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του. Αυθορμήτως παραδόθηκε στις Αρχές και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος» δήλωσε σχετικά με την υπόθεση ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Θεόδωρος Μαντάς.

«Ήθελα τα χρυσαφικά, δεν ήθελα να τη σκοτώσω»
Ο 74χρονος είχε ισχυριστεί πριν οδηγηθεί στον ανακριτή πως πήγε στο σπίτι της πρώην συζύγου του για να πάρει πίσω κάποια χρυσαφικά.

«(…) Οι διενέξεις μας για τα οικονομικά ήταν συνεχείς. Εκείνη τη μέρα πήγα να της ζητήσω να μου επιστρέψει κάποια χρυσαφικά. Άρχισε να μου μιλάει απαξιωτικά και με έβρισε. Θόλωσα. Έβγαλα το πιστόλι και την πυροβόλησα» είπε ο 74χρονος.

Όταν ρωτήθηκε που βρήκε το όπλο, υποστήριξε ότι είναι ένα πολύ παλιό και ότι το είχε βρει τυχαία σε μια μετακόμιση.

Ωστόσο, ο 74χρονος κατηγορούμενος δεν είχε άδεια οπλοφορίας ούτε είχε δηλώσει ποτέ του το όπλο στις Αρχές.

Ο κατηγορούμενος μίλησε επίσης για τους καυγάδες με την πρώην σύζυγο του για τα οικονομικά τους μετά το διαζύγιο.

«… Για φορολογικούς λόγους της είχα γράψει όλη τη περιουσία, δηλαδή το καθαριστήριο και τα σπίτια. Μετά το διαζύγιο δεν δέχτηκε να μου δώσει τίποτα πίσω και πλήρωνα και δόση για το δάνειο…» φέρεται να είπε.

Πάντως οι Αρχές έχουν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι ο 74χρονος πολύ συχνά απειλούσε την πρώην σύζυγο του ότι θα την σκοτώσει και μάλιστα ότι μετά θα αυτοκτονούσε.

Οι φίλοι τους μιλούσαν όχι μόνο για ένταση μεταξύ τους αλλά ακόμη και για ξυλοδαρμούς από τον δράστη στο θύμα και δικαστικούς καυγάδες πολύ συχνούς.

«… Δεν είμαι βίαιος αλλά αυτή με έφτανε στα όρια μου για να έχει πάτημα στα δικαστήρια..» φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Πάντως δεν μπόρεσε να δώσει μια σαφή απάντηση στο πώς και γιατί πήγε να συνάντηση την πρώην σύζυγο του οπλισμένος, αφού είχε σκοπό απλά να κάνουν μια κουβέντα για τα χρυσαφικά.

Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βάρβαρα, καθώς δέχτηκε δυο σφαίρες στο λαιμό και στον ώμο και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

πηγή: CNNGreece – ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME