Τρεις βδομάδες χωρίς σιντριβάνια στον προφήτη Ηλία και έχουμε μέλλον

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα από τότε που οι λίμνες και τα σιντριβάνια στον προφήτη Ηλία είναι εκτός λειτουργίας και απ΄ ότι φαίνεται θα χρειαστούν ακόμα αρκετές ημέρες για να επαναλειτουργήσουν, πιθανότατα και περισσότερο χρόνο.

Δεν έχουν κλείσει ούτε καν χρόνο, συγκεκριμένα 10 μήνες από τα εγκαίνια τους και χρειάζονται γενική ανακατασκευή, αφού αφέθηκαν χωρίς συχνό καθάρισμα και συντήρηση να δημιουργηθούν ένα σωρό προβλήματα.

Τα τοιχώματα των λιμνών και οι πυθμένες τους “ποτίστηκαν” από τις λάσπες και χρειάζονται γενικό βάψιμο, ενώ χρειάζονται αντικατάσταση ή επισκευή ορισμένα φίλτρα νερού.

Εάν ο δήμος αδυνατεί να τα συντηρεί και να τα φροντίζει, ένας τρόπος υπάρχει και τον έχει ήδη εφαρμόσει σε άλλα σιντριβάνια της πόλης μας…

Πάντως δεν είναι δυνατόν να τα αφήνει και να έχουν τα μαύρα τους τα χάλια και να τρέχει στη συνέχεια και να μη φτάνει.

Ας θυμηθούμε τι έγραφε στην ιστοσελίδα του ο δήμαρχος  κ. Μίχος, με ευκαιρία την επαναλειτουργία τους στις 16 Ιουλίου 2020:

Δεν είναι δυνατόν όμως ένα έργο που κόστισε αρκετά χρήματα, να καταντάει σε αυτό το χάλι λίγους μήνες αργότερα.

Εδώ υπάρχουν ευθύνες για το πως και το γιατί.

Έγραφε τον Οκτώβριο του 2020, η εφημερίδα “δικαιοσύνη” στο διαδίκτυο, δηλαδή πριν επτά μήνες:

“Σε πείσμα όσων βιάζονται να κατηγορήσουν ή να κάνουν άτοπες και εκ του πονηρού «υποδείξεις», τα πράγματα στην πόλη μπαίνουν σε σειρά και είναι εμφανής ο αέρας ανανέωσης και αναστροφής της παρακμής στην οποία είχε υποχρεωθεί να κινείται η Αγία Βαρβάρα την προηγούμενη δεκαετία.

Το συντριβάνι στον Προφήτη Ηλία είναι ένα σαφές δείγμα αυτής της πραγματικότητας. Παρελήφθη από την σημερινή Δημοτική Αρχή ως λάκκος ακάθαρτων υδάτων, ως κάδος απορριμμάτων και ο ασυντήρητος για δεκαετία μηχανολογικός εξοπλισμός του είχε καταστεί «σκραπ», δηλαδή παλιοσίδερα.

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καθαρίστηκε, ανακαινίσθηκαν και επισκευάσθηκαν οι δεξαμενές, ο δε μηχανολογικός εξοπλισμός και αυτός επισκευάσθηκε όπου ήταν δυνατόν ή αντικαταστάθηκαν εξαρτήματα που ήταν απαραίτητα για την λειτουργία του.

Έτσι οι περίοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πραγματικά όμορφης αυτής πλατείας θα έχουν την χαρά να απολαμβάνουν ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα συντριβάνια της Αττικής”.

Η παραπάνω περιγραφή πριν 8 μήνες, όμως πόσο ταιριάζει με τη σημερινή πραγματικότητα. Ούτε μάντεις να ήταν…