Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών: “Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΣΕΡΙΦΟΥ 2, 2ος όροφος – Τηλ. 697 772 8757 & 693 693 3126

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/6 ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Απαντάμε με απεργία στις 10 Ιούνη!

Εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχα, φοιτήτρια, σπουδάστρια

Παίρνουμε θέση μάχης και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα άθλια σχέδια της κυβέρνησης. Δίνουμε μαχητική απάντηση με απεργία, διεκδικώντας το δικαίωμα μας για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

Με το νομοσχέδιο έκτρωμα, η Κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματα μας! Στα δικαιώματα που χύθηκε το αίμα της τάξης μας για να κατακτηθούν!

Καταργούν το 8ωρο , την κυριακάτικη αργία και θεσμοθετούν τις απλήρωτες υπερωρίες για να βγάζουν ακόμα παραπάνω κέρδη τα αφεντικά! Θέλουν να δουλεύουμε 10 έως 13 ώρες την ημέρα, ως 78 ώρες την εβδομάδα και ως 150 ώρες υπερωρίες με 20% λιγότερη προσαύξηση! Δεν θα δεχτούμε να μας στερήσουν τον χρόνο που χρειαζόμαστε στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο μας, το να βλέπουμε και να περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας!

Κάνουν νόμιμη και μόνιμη την τηλεργασία, που τους έσκασε σαν δωράκι με την πανδημία. Δεν θα δεχτούμε να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε χώρο δουλειάς. Δεν θα δεχτούμε άλλο να βάλουμε τα αφεντικά στα σπίτια μας κάνοντας και με αυτό τον τρόπο το ωράριο μας λάστιχο.

Βάζουν εμπόδια στην απεργία και προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα! Η ύπαρξη των συνδικάτων θα επιτρέπεται μόνο αν τα μέλη τους είναι φακελωμένα, αν οι ψηφοφορίες γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση οι εργοδότες. Μας θέλουν τον καθένα μόνο του, δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα ανεχτούμε να βάλουν χέρι στα σωματεία μας!

Με ένα νομοσχέδιο επιχειρούν να κατεδαφίσουν όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια! Καμιά πλευρά της ζωής του εργαζόμενου δεν μένει ανεπηρέαστη, δεν γλιτώνει από την διάλυση όλων των κατακτήσεων που ξεχωρίζουν τους εργάτες από τους δούλους. Κανένα αίτημα των μεγαλοεργοδοτών δεν έμεινε έξω από ένα σχέδιο νόμου που τους χαρίζει στο πιάτο τη ζωή του εργαζόμενου, χωρίς κανένα όριο στην εκμετάλλευση.

Να μπούμε όλοι στη μάχη! Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς!

Να αποσυρθεί άμεσα, να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα της Κυβέρνησης. Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας την Τρίτη 1/6 στο αίθριο του κέντρου λόγου και τέχνης στις 19.30, για την προετοιμασία της απεργίας.

Δίνουμε δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 3/6 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και κλιμακώνουμε με απεργία στις 10 Ιούνη.