Ας βράσουν και να πιούν το ζουμί από τους μενεξέδες, τα γεράνια και τις μαργαρίτες…

Δεν είναι η πρώτη φορά και πολύ φοβούμαστε δεν θα είναι η τελευταία, που αναφερόμαστε σε μια θλιβερή πραγματικότητα, όσο η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά και δραστικά, προσφέροντας βοήθεια σε συμπολίτες μας οι οποίοι χρειάζονται τη στήριξή της, κάνοντας ορατή την παρέμβασή της.

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν και πολύ πρόσφατα μάλιστα για τους συμπολίτες μας οι οποίοι, ιδιαίτερα στην κάτω Αγία Βαρβάρα, χρειάζονται βοήθεια ουσιαστική και συνεχή, αλλά δεν την βλέπουμε, παρά τις επισημάνσεις και τα σχόλια κατοίκων της περιοχής.

Στους χώρους γύρω από το ΚΕΦΑ, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, την πλατεία Μακρυγιάννη, στον πεζόδρομο Κολοκυθά, στην αφετηρία των λεωφορείων στην οδό Σίφνου (στα 4ο & 60 Δημοτικά Σχολεία που ανοίγουν αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου) κ.ά., ανήμποροι συμπολίτες μας θέλουν ένα χέρι βοηθείας.

Αφορμή να επανέλθουμε στο ακανθώδες αυτό θέμα, είναι η κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε, την οποία μας έστειλε συμπολίτης μας, σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου στις 6:30΄ πρωί.

Άστεγος σκεπασμένος με ένα στρώμα κοιμάται στο πεζοδρόμιο της οδού Σίφνου, στην αφετηρία των λεωφορείων.

Εάν υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν πως μία πόλη ευημερεί, αναπτύσσεται και είναι όμορφη επειδή φυτεύονται τα παρτέρια των κεντρικών δρόμων με λουλουδάκια, ενώ μέσα στα στενά υπάρχει πόνος και δυστυχία, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ας βράσουν και να ποιούν το ζουμί από τους μενεξέδες, τα γεράνια και τις μαργαρίτες που φυτεύονται, τη στιγμή που υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους, ασθενείς χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους και εξαρτημένοι που χρειάζονται ένα χέρι να τους σηκώσει και να τους στηρίξει και αυτό το χέρι δεν εμφανίζεται…