Παιδικοί σταθμοί: Μετά τις διαμαρτυρίες, ανοίγουν στις 17 Μαΐου


Την Δευτέρα 17 Μαΐου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Την ανακοίνωση έκανε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες γονέων και της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας είχε υποστηρίξει ότι οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 20/5, ενώ εχθές η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι πρότεινε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών να γίνει στις 24 Μαΐου.

Ανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι, θέατρα

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι:

-Τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου,

-Οι παιδικοί σταθμοί στις 17 Μαΐου.

-Στις 17 Μαΐου ανοίγουν και τα Ωδεία

-Οι θερινοί κινηματογράφοι στις 21/5 με πληρότητα 75 % και μία προβολή.

-H έναρξη θεατρικών και μουσικών ακροαμάτων σε υπαίθριους χώρους θα γίνει από τις 28 Μαΐου, μόνο για καθήμενους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50%,

Υπενθύμισε, δε, ότι:

-Από το Σάββατο 8 Μαΐου άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες και μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη για τα καταστήματα άνω των 500 τμ.

-Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, με βεβαίωση self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, καθώς και χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και διαφορετικά διαλείμματα.

-Επίσης, τη Δευτέρα 10 Μαΐου ξεκινά η δια ζώσης διδασκαλία στα φροντιστήρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ξένων γλωσσών για εξετάσεις διπλωμάτων.

πηγή: Aftodioikisi.gr