Κίνηση Sayit (Πες το!): “Όσοι έχουν υποστεί βία να εγκαταλείψουν τη σιωπή”

Αν είσαι άντρας, είσαι με τη Σοφία. Αν είσαι γυναίκα, είσαι δυο φορές με τη Σοφία. Η Σοφία είναι η γυναίκα που μίλησε. Που αποφάσισε ότι η σιωπή σε υποδουλώνει στο φόβο.

Όλα αυτά έχουν στο μυαλό τους οι εμπνευστές της Κίνησης #Sayit που ξεκίνησαν μια εκστρατεία αλληλεγγύης με τα θύματα που έχουν υποστεί σεξουαλική βία, παραγκωνισμό, λεκτική ή σωματική επίθεση, bullying, βίαιη συμπεριφορά, κακοποίηση!

Με έδρα το Περιστέρι και κεντρικό στόχο να «αγκαλιάσει» ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα η κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης #Sayit, παροτρύνει όσοι γνωρίζουν, να μιλήσουν!

Όσοι έχουν υποστεί βία να εγκαταλείψουν τη σιωπή.

Όσοι νοιάζονται για τον συνάνθρωπο να καταφύγουν στο νομικό οπλοστάσιο της Δικαιοσύνης. Και στο μεγάλο στοίχημα της ανθρώπινης έγνοιας, της έννοιας του «Νοιάζομαι» για τον διπλανό μου.

Σε αυτήν την προσπάθεια οι άνθρωποι του #Sayit καταγράφουν περιστατικά κακοποίησης, λεκτικής βίας, ανισότητας και στους επαγγελματικούς χώρους ενώ εξίσου ίδια βαρύτητα αφορά και στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

«Ψυχή» αυτής της προσπάθειας είναι η δικηγόρος Ράνια Σαγιάκου που έχει υπερασπιστεί νομικά περιστατικά γυναικών κι έχει ασχοληθεί σε Ελληνικά και ξένα δικαστήρια με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πολίτες που έχουν υποστεί βάναυση μεταχείριση. Πλαισιωμένη από ομάδα εθελοντών αλλά και προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, η δραστήρια δικηγόρος με άξονα τα Δυτικά προάστια, όπου και η έδρα της Κίνησης, θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις ουσίας.

Μετά τη Σοφία που κατήγγειλε το βιασμό της στο χώρο του αθλητισμού και τις πέντε γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, οι γυναίκες αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν ανοιχτά. Αποφασίζουν να καταγγείλουν. Αποφασίζουν να φωνάξουν. Και να επιλέξουν τα ισχυρά «όπλα» που τους δίνει ο νόμος και η Δημοκρατία.

Η Κίνηση #Sayit (Πες το!) γνωρίζει πως είτε άντρας είναι κάποιος, είτε γυναίκα, δεν κρύβεται στη σιωπή, και σε καλεί “να το πεις!”. Να το αποκαλύψεις!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@sayit.gr
Τηλ. 2105326087