Ο Απολογισμός μιας εβδομάδας στα δύο Λύκεια της πόλης μας

Ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των λυκείων μετά από έξι μήνες κάθε άλλο παρά θετικός μπορεί να κριθεί.

Οι μαθητές, μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της εβδομάδας, πήγαιναν στα σχολεία τους χωρίς τα απαραίτητα δελτία μετακίνησης. Σημειώθηκαν αρκετές χαμένες ώρες μαθημάτων (κενά), αφού όπως ήταν λογικό κάποιοι εκπαιδευτικοί έλαβαν άδεια ειδικού σκοπού, λόγω αδυναμίας προσέλευσης στο σχολείο τους.

Στο Α΄ Λύκειο, όπως φάνηκε, υπήρχαν τεχνικές εκκρεμότητες, που δεν είχαν ολοκληρωθεί όσο ήταν άδειο από μαθητές, με αποτέλεσμα οι εργασίες να συνεχιστούν με τους μαθητές και τους καθηγητές στις τάξεις.

Η εβδομάδα έκλεισε, με τον χειρότερο τρόπο, αφού στα δύο λύκεια της πόλης μας, καταγράφηκαν 5 κρούσματα, δύο στο 1ο Λύκειο και τρία στο 2ο Λύκειο, οπότε από σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, το 2ο Λύκειο δεν θα λειτουργήσει, ενώ στο 1ο Λύκειο, δύο τμήματα τουλάχιστον θα παραμείνουν κλειστά!

Προφανώς, σε καραντίνα θα παραμείνουν όχι μόνο οι μαθητές των τμημάτων που έκλεισαν, αλλά και οι καθηγητές που ορίζονται από το πρωτόκολλο ως στενές επαφές, με συνέπεια κι άλλες χαμένες ώρες μαθημάτων στα τμήματα που θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Όλα καλά δηλαδή…

Μεγάλη επιτυχία όσων αποφάσισαν την επαναλειτουργία των Λυκείων δύο εβδομάδες πριν τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ…

Πάντως και η τρέχουσα εβδομάδα προβλέπεται δύσκολη και θα είναι ευτυχές εάν κατορθώσει το Α΄ Λύκειο να λειτουργήσει έως το πέρας της.