“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: ” Οι πονηριές είναι επικίνδυνες και δεν καλύπτουν την ανικανότητα” 

Για δεύτερη φορά σε ελάχιστες ημέρες η παράταξη “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” του κ. Μιχάλη Γιάγκα κυκλοφορεί δελτίο τύπου, το οποίο δεν “χαρίζεται”,  σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την πραγματικότητα σε θέματα που μας αφορούν.

Το νέο δελτίο έχει να κάνει με δημοσιεύματα της εφημερίδας “δικαιοσύνη” τα οποία αφορούν τα test covid-19 που γίνονται από τον ΕΟΔΥ και στον δήμο μας, όπως σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως επίσης και τον αριθμό των κρουσμάτων και το υγειονομικό φορτίο της πόλης μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/4/2020

 Οι πονηριές είναι επικίνδυνες και δεν καλύπτουν την ανικανότητα 

Έχουμε αποφύγει να ασχοληθούμε με τα θέματα του κορονοϊού λόγω της κρισιμότητας του γεγονότος.

Αλλά δεν αντέχουμε πλέον να μη σχολιάσουμε την κοροϊδία της δημοτικής αρχής που επιθυμεί  να παρουσιάζει την Αγία Βαρβάρα ως το Δήμο που δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό με την πανδημία, μόνο και μόνο επειδή  δήμαρχος στην πόλη μας είναι ο Λ. Μίχος !!!

Αυτή την αντίληψη επιχείρησαν να καλλιεργήσουν στους πολίτες από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του covid-19, μέσω δημοσιευμάτων του γνωστού παραταξιακού εντύπου.

Ποτέ δεν απάντησαν για τον αριθμό των κρουσμάτων και το υγειονομικό φορτίο της πόλης, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι σύμφωνα με δήθεν «εμπιστευτικές πληροφορίες» δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό στην πόλη μας.

Παρατηρούμε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αγωνία της Δημοτικής αρχής να παρουσιάσει το έργο άλλων φορέων σα δικό της.  Είναι η παραδοχή της αδυναμίας της  να παράξει έργο.

Σήμερα γράφουν ψευδώς στο παραταξιακό έντυπο: «Συνεχίζεται η διεξαγωγή δωρεάν rapid test από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας , σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ», αντί για το αληθινό: «Συνεχίζεται η διεξαγωγή δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας».  Εξ άλλου είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. διοργανώνει και προγραμματίζει τα δωρεάν rapid test σε συνεργασία με δήμους και φορείς.

Γράφουν επίσης σήμερα, επικαλούμενοι πάλι δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες, ότι «Τα θετικά τεστ … είναι ελάχιστα ως  αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος …»!!!

Στην αρχή της πανδημίας  ρωτούσαμε αν γνωρίζει κανείς κάποιο πρόσωπο  με κρούσμα κορονοϊού. Τώρα αναρωτιόμαστε αν υπάρχει  δημότης που να μην έχει στο άμεσο περιβάλλον του  κάποιο πρόσωπο που να μην έχει  προσβληθεί από κορονοϊό, εξ αιτίας της τεράστιας εξάπλωσης της πανδημίας.  Ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας βεβαίως, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν επιχαίρουμε για την κατάσταση. Αντιθέτως μας λυπεί γιατί έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων καταστάσεων γνωστών μας ανθρώπων, φίλων και συγγενών.

Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η ανεύθυνη αλλοίωση της πραγματικότητας γιατί  εγκυμονεί κινδύνους. Δεν ωφελεί σε τίποτα τους δημότες αυτός ο αυτοθαυμασμός, παρά μόνο τη ματαιοδοξία του ενός.

Φωτογραφίζονταν ο δήμαρχος στο Νοσοκομείο και ανακοίνωνε  την δημιουργία Εμβολιαστικού Κέντρου, λες και έγινε με δική του παρέμβαση!!! Λες και σχεδιάζει αυτός το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας!!! Όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και αφορά σε όλους τους πολίτες. Για το λόγο αυτό τα ραντεβού των πολιτών  για τα εμβόλια κλείνονται σε διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα.  Αλλοίμονο αν σχεδιάζονταν σύμφωνα με τις επιθυμίες κάθε παράγοντα!!!!!

Αλλά όταν δεν έχεις να επιδείξεις έργο, προσπαθείς να παρουσιάσεις σα δικό σου το έργο των άλλων.