Χαρά Καφαντάρη: Αοριστίες, καμμιά δέσμευση, για το Νοσοκομείο «Η Αγ. Βαρβάρα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30.03.2021

Χαρά Καφαντάρη: Αοριστίες, καμμιά δέσμευση και σχεδιασμοί «επί χάρτου», για το Νοσοκομείο «Η Αγ. Βαρβάρα»

Με αοριστίες και ασάφειες απάντησε ο Αν. Υπουργός Υγείας στην Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή Δυτικής Αθήνας, αναπλ. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χαράς Καφαντάρη, για το Νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα», το οποίο συνεχίζει αποδυναμωμένο τη μάχη κατά της πανδημίας.

Η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:

Ο κ. Υπουργός, για τρίτη φορά σε σχετική επίκαιρη ερώτησή μας, απέφυγε να δεσμευτεί συγκεκριμένα για την ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα δεν δεσμεύτηκε για την τοποθέτηση ιατρού αναισθησιολόγου σε 24ωρη βάση, στην Κλινική covid δυναμικότητας 52 κλινών. Αμφισβήτησε το υπαρκτό περιστατικό διασωλήνωσης ασθενούς από ιατρό άλλης ειδικότητας. Εξήγγειλε λειτουργία 9 εμβολιαστικών γραμμών από 3.4.2021, χωρίς να δεσμευτεί για τοποθέτηση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που προβλέπεται. Σχετικά δε, με την αναβάθμιση του κέντρου τεχνητού νεφρού, για άλλη μια φορά διατύπωσε αοριστίες, χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις του σε προηγούμενη επίκαιρη ερώτησή μας, τον Ιούνιο του 2020.

Αυτό όμως που δείχνει την προχειρότητα και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι η δήλωσή του, «σκεπτόμαστε τη διασύνδεση του Αγ. Βαρβάρα με το Αττικό Νοσοκομείο». Τώρα, το Νοσοκομείο διασυνδέεται με το Γεν Νοσοκομείο Νίκαιας, με πολλά προβλήματα στη συνολική λειτουργία του.

Άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι έχουμε μια Κυβέρνηση «βλέποντας και κάνοντας».

Το αίτημα όμως της Κοινωνίας και των πολιτών της Δυτ. Αθήνας, καθώς και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, για αναβάθμιση και πλήρη λειτουργία του, παρέχοντας υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα Υγείας, παραμένει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως έλυσε βασικά προβλήματα του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης 2015-2019, θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και τους εργαζόμενους, αποδεικνύοντας την «ανεύθυνη» πολιτική της Κυβέρνησης στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας, ειδικά την περίοδο της Πανδημίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ