Απάντηση του δήμου στο ρεπορτάζ μας για την εκδήλωση της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Λάβαμε πριν λίγη ώρα από την κ. Ματίνα Λαζαράκη, το παρακάτω κείμενο – απάντηση στο ρεπορτάζ μας, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης μας:

κε  Βαμβακόπουλε,

οι χαρακτηρισμοί σας για την σημερινή τελετή δείχνουν προσβολή και ασέβεια.

Η εκδήλωση ήταν άψογη και απολύτως σύμφωνη με το πρόγραμμα που είχε εκδώσει ο δήμος,  τις κρατικές αποφάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η εκδήλωση άρχισε στις 10:30 και ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 10:50. Περιλάμβανε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, απαγγελία ενός ποιήματος (αντί πανηγυρικού) από μαθήτρια δημοτικού, κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο και τον διοικητή του Αστυνομικού τμήματος, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στον οριοθετημένο χώρο έμπροσθεν του μνημείου βρίσκονταν τέσσερις παραστάτες με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες, πελοποννησιακή, ηπειρώτικη, κρητική και ποντιακή, οι σημαιοφόροι των δύο λυκείων μας, η μαθήτρια, που έκανε την απαγγελία, οι ιερείς, ο δήμαρχος, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, εκ μέρους της αντιπολίτευσης οι κ. Γιάγκας, Βασιλάκος και Σαββίδης , η διευθύντρια εθιμοτυπίας του δήμου και οι δύο τελετάρχες Σωτηρόπουλος και Πουλάκης. Στις 11:00 έως 11:30 είχε ανακοινωθεί η δυνατότητα κομμάτων και φορέων που το επιθυμούσαν, να προσέλθουν μεμονωμένα για να καταθέσουν στεφάνι. Το δεκάλεπτο από 11:50 έως 11:00 είχε προβλεφθεί να διατεθεί για ανταλλαγή ευχών,  αναμνηστικές φωτογραφίες και την αποχώρηση του κλήρου, των εικόνων και των επισήμων. Για όσους θέλησαν να τηρήσουν το πρωτόκολλο και το πρόγραμμα, στις 11:00 ακριβώς έως 11:30 το μνημείο ήταν ελεύθερο, οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι στις θέσεις τους, ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι του δήμου παρόντες. Κάποιοι θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι  στην προτομή του Κολοκοτρώνη και κάποιοι να καταθέσουν λουλούδια εκτός του ορισθέντος χρόνου. Ανήκε στην αποκλειστικά δική τους επιθυμία, καθώς ήταν σεβαστές και ανεκτές πρωτοβουλίες, πλην εκτός επισήμου πρωτοκόλλου και προγράμματος.

Χρόνια πολλά.
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Γραφείο Τύπου

Απάντηση “Π”: Συνήθως δεν σχολιάζουμε δελτία τύπου, αλλά είναι τόσο προκλητικά αυτά που διαβάσαμε παραπάνω που δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε:

Διαβάστε το πρόγραμμα το δήμου, το οποίο εσείς μοιράσατε και πέστε μας που γράφει:

“Το δεκάλεπτο από 11:50 έως 11:00 είχε προβλεφθεί να διατεθεί για ανταλλαγή ευχών,  αναμνηστικές φωτογραφίες”.;

Πέστε μας, βάσει του προγράμματός σας το οποίο “τηρήσατε”, ποιοι προβλέπονταν να καταθέσουν στεφάνι;

Πέστε μας εάν δεν αποτελεί ασέβεια προς τους φορείς και τα κόμματα που πήγαν να καταθέσουν στεφάνια, πως την ίδια ώρα μπροστά στο Ηρώο ήταν άσχετοι και οι εργαζόμενοι του Δήμου μάζευαν τα σχοινιά και τα κολονάκια που οριοθετούσαν τον χώρο;

Πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμά σας και η κατάθεση στεφανιών από τους φορείς, αρχίσατε τα μαζέματα, (ώρα 11:08΄).

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε άλλωστε είναι ενδεικτικές. Πόζες για φωτογραφίες, ενώ οι φορείς περιμένουν να καταθέσουν το σεβασμό τους στους Ήρωες…

Φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα περί αποστάσεων κλπ., πήγαν περίπατο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Σε ποιο σημείο του προγράμματος προβλέπονταν αυτό;

Εαν σας άρεσε αυτό που έγινε με γειά σας και χαρά σας…

Δεν συνεχίζουμε όμως γιατί άδικα θα χάσουμε την ώρα μας.