Η Ανδρέου Δημητρίου έως την Στ. Σαράφη για την Ελ. Βενιζέλου, μετά κατεύθυνση στην Αθ. Διάκου!!!

Δαιδαλώδεις αλλαγές στο κυκλοφοριακό, του κέντρου της πόλης μας και ιδιαίτερα σε δρόμους με κατεύθυνση την Ελευθερίου Βενιζέλου, προσπαθούν κάποιοι να εφαρμόσουν, χωρίς να ενημερώνουν όμως τους συμπολίτες μας οδηγούς και απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα, δεν είναι και πολύ πετυχημένες…

Συγκεκριμένα ξαφνικά τοποθετήθηκαν πινακίδες στην Ανδρέου Δημητρίου και στη Στέφανου Σαράφη με τις οποίες κατευθύνουν τα οχήματα με προορισμό την Ελ. Βενιζέλου προς την οδό Αθανασίου Διάκου.

Όσοι πάντως οδηγοί ακολούθησαν εχθές τις πινακίδες και πήγαν να στρίψουν δεξιά από τη Σαράφη στην Αθανασίου Διάκου, έπεσαν επάνω στην λαϊκή της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, γιατί περί ταξιδιού πρόκειται πλέον, προς την οδό Λυκούργου, για να πέσουν στην Βενιζέλου.

Σημειώνουμε στο σημείο αυτό πως η πινακίδα στη γωνία Στέφανου Σαράφη και Αθανασίου Διάκου είναι κρυμμένη πίσω από δένδρα…

Επίσης όσοι οδηγοί κινούνται επί της Καραολή πριν την Αθανασίου Διάκου υπάρχει επίσης πινακίδα που κατευθύνει τους οδηγούς προς αυτήν, η οποία συνήθως είναι δεξιά κι αριστερά κατειλημμένη από οχήματα.

Όλος αυτός ο φόρτος των οχημάτων τα οποία κατευθύνονται στην Αθανασίου Διάκου, προβλέπεται να δημιουργήσει ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος, εκτός των μικροζημιών που θα προκαλούνται στα παρκαρισμένα αμάξια.

Εκτός κι αν υπάρχει η σκέψη να απαγορευτεί το παρκάρισμα των οχημάτων των κατοίκων σε μία από τις δύο πλευρές του δρόμου και φυσικά να καταργηθεί και η Λαϊκή αγορά από το δρόμο αυτόν, προκαλώντας άλλα προβλήματα.

Μία εξήγηση που μας δόθηκε, αναρμοδίως πάντως, κάνει λόγο για την περιορισμένη ορατότητα που έχουν τα αμάξια στη διασταύρωση της Ανδρέου Δημητρίου με την Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν προσπαθούν να εισέλθουν στην κεντρική μας λεωφόρο και το υπερυψωμένο τοιχίο της εξόδου του ΜΕΤΡΟ στο πεζοδρόμιο, τους κρύβει το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα τις συχνές συγκρούσεις οχημάτων.

Βέβαια το πρόβλημα αυτό δεν δημιουργείται μόνο από το τοιχίο της εισόδου του σταθμού αλλά και από τα επί μονίμου βάσεως παρκαρισμένα οχήματα στις γωνίες των παραπάνω δρόμων.

Εάν όντως το τοιχίο έχει μερίδιο ευθύνης, τότε να αντικατασταθεί με διάφανο άθραυστο τζάμι  για να έχουν ορατότητα οι οδηγοί.

Επίσης να φυτευτεί το παρτέρι της εκεί γωνίας με φυτά χαμηλού ύψους, πριν θεριέψουν κι άλλο.

Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες πάντως για το εάν αυτή η αλλαγή είναι προσωρινή για να γίνουν κάποια έργα ή μόνιμη, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι και η καλύτερη λύση…