Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Κυριακή 14 Μαρτίου, ώρα 5 μ.μ., στο Αιγάλεω

ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγίας Βαρβάρας καλεί αύριο Κυριακή 14 Μαρτίου ώρα 5 το απόγευμα, στην διασταύρωση Ιεράς οδού & Θηβών στο Αιγάλεω, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που βιώνει η ελληνική κοινωνία εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δείχνει “μηδενική ανοχή” σε όσους διαμαρτύρονται και διεκδικούν, ειρηνικά και τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που στοχεύουν στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου. Αφετέρου, δε φαίνεται να κρατά την ίδια στάση απέναντι στις επαναλαμβανόμενες αστυνομικές αυθαιρεσίες και καταπατήσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Συνεχώς αυξάνονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις ενάντια στη νέα γενιά, στους υγειονομικά ανοχύρωτους εργαζομένους, στους εν δυνάμει ανέργους των 534 ευρώ, στους φοιτητές που διεκδικούν να γυρίσουν ασφαλείς στα πανεπιστήμια τούς (ενώ η κυβέρνηση εγκαθιστά αστυνομία που μόνο ανασφαλείς θα τους κάνει να νιώθουν), και στους ατίθασους νεολαίους που τολμάνε να περπατούν μέρα μεσημέρι στην πλατεία της γειτονιάς τους. Η δυστοπία που ζούμε είναι η φαντασίωση ενός αστυνομικού κράτους που θέλει να χτίσει η κυβέρνηση σπέρνοντας τον φόβο.

Η στρατηγική της πόλωσης, ενορχηστρωμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έρχεται προκειμένου να κρύψει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, όπως και τις ανεπαρκείς και ιδεοληπτικές πολιτικές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλησιάζει.

Οταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση η γίνεται καθήκον!