Μανώλης Αγγελόπουλος, ο συμπολίτης μας, μεγάλος τραγουδιστής που έφυγε τόσο νέος

Ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο συμπολίτης μας μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, πέθανε ξαφνικά στις 2 Απριλίου του 1989 σε νοσοκομείο του Λονδίνου, μία εβδομάδα προτού συμπληρώσει τα 50 του χρόνια, εξαιτίας επιπλοκών από εγχείριση καρδιάς (τριπλό μπάι-πας), στην οποία είχε υποβληθεί στις 14 Ιανουαρίου.

Στην κηδεία του βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μοναδικό λαϊκό τραγουδιστή.

Ήταν νυμφευμένος με την τραγουδίστρια Κωνσταντίνα, ενώ από τον πρώτο του γάμο, ο οποίος κράτησε δέκα χρόνια, με την επίσης τραγουδίστρια Αννούλα Βασιλείου είχε αποκτήσει τρία παιδιά, τη Μαρία (βαφτισιμιά του Στέλιου Καζαντζίδη), τον Ηλία και τον Στάθη Αγγελόπουλο, γνωστό λαϊκό τραγουδιστή.

Η πλατεία Παναγίας Ελεούσας είχε κατακλειστεί από θαυμαστές και φίλους του, οι οποίοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο Μανώλης Αγγελόπουλος συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Μανώλης Χιώτης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης και άλλους και κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα τραγούδια «Τα μαύρα μάτια σου», «Όσο αξίζεις εσύ», «Καλή τύχη», «Η διπρόσωπη», «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά», «Τα φιλιά σου είναι φωτιά», «Φοβάμαι να γελάσω», «Δεν υπάρχει για μας χωρισμός», «Τη βαρέθηκε η ψυχή μου», «Μολυβιά», «Ριχ΄ τε στο γυαλί φαρμάκι», «Ανέβα στο τραπέζι μου», «Μαγκάλα», «Με τι καρδιά» και πολλά άλλα.