Ο ψεκασμός των πεύκων θέλει τον μάστορά του…

Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που κάνουμε αναφορά στα πεύκα, τις κάμπιες και τον τελευταίο ανεπιτυχή, θα λέγαμε ψεκασμό τους.

Αφορμή μας δίνεται αυτή τη φορά από την ατυχία δασκάλου Σχολείου της πόλης μας να δεχθεί στο κεφάλι κλαδί από πεύκο, πριν λίγες ημέρες, το οποίο τον περιέλουσε με γύρη και κάμπιες.

Όπως πληροφορηθήκαμε το περιστατικό συνέβη εντός του σχολείου, με αποτέλεσμα  να χρειαστεί να πάει εξ΄ αρχής στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της πόλης μας και στη συνέχεια στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά το οποίο εφημέρευε, για να του παράσχουν κορτιζόνη, προς αντιμετώπιση αλλεργιών και άλλων συμπτωμάτων.

Μετά τις κάμπιες που σουλατσάρουν στο τοιχίο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, όπως και στο πλακόστρωτο στο βουνό και τον εντυπωσιακό αριθμό των 347 κουκουλιών που αφαιρέθηκαν από πεύκα στο χώρο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου την περασμένη Κυριακή, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως ο δήμος ατύχησε εφέτος, να αντιμετωπίσει τις κάμπιες.

Φυσικά δεν υποστηρίζουμε πως φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά κάθε δουλειά θέλει τον μάστορά της.

Ελπίζουμε την νέα περίοδο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και όχι Νοέμβριο, να γίνει σωστά η δουλειά.

Ας δώσει ο Δήμος τη δουλειά σε ειδικούς.

Διότι και ψεκασμός έγινε π.χ. στα πεύκα του Α΄ Δημοτικού Σχολείου και εκ των υστέρων ο Δήμος ξαναπλήρωσε για την ίδια δουλειά την περασμένη Κυριακή, όπως και στο 4ο Δημοτικό που έτρεχαν οι εργαζόμενοι να μαζέψουν τις κάμπιες που σουλατσάριζαν, μετά από τον ψεκασμό που έγινε πριν λίγους μήνες πάλι από το δήμο και ο δάσκαλος που έφαγε στο κεφάλι αρκετές από αυτές, από πτώση κλαδιού.

Ελπίζουμε να διορθωθεί η κατάσταση στο μέλλον και ο τρόπος αντιμετώπισης των καμπιών, οι οποίες όσο ακίνδυνες φαίνονται τόσο μεγάλη ζημιά προκαλούν στα πεύκα και πολλές αλλεργίες στους ανθρώπους…