Προοδευτική

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για τα προβλήματα των συνταξιούχων

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 – 52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

Αθήνα 30/12/2020

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για τα ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της κυβέρνησης και μιας μερίδας των ΜΜΕ-Τύπου για τα προβλήματα των συνταξιούχων. 

Μπροστά στη στρατευμένη επίθεση με ψέματα, μισές αλήθειες και διαστρεβλώσεις από τα κυβερνητικά επιτελεία και μερίδα των ΜΜΕ, για τα προβλήματα των συνταξιούχων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή (παρά τα προβλήματα της πανδημίας), με όσα μέσα διαθέτει, να ενημερώνει τα σωματεία της δύναμής της, καθώς και τους συνταξιούχους για όλα εκείνα που σκόπιμα κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές.

Το μοτίβο της «ενημέρωσης» που έχει επιλεγεί είναι: να θάβονται τα μεγάλα προβλήματα που καίνε τον συνταξιουχικό κόσμο, από την μια και από την άλλη να προβάλλονται ορισμένα ψίχουλα που η κυβέρνηση κατά καιρούς διανέμει να εμφανίζονται ως σπουδαίες παραχωρήσεις προς τους συνταξιούχους.

– Η αλήθειες που κρύβονται είναι:Όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, στα πληρωμένα δώρα, στο ΕΚΑΣ, Εφάπαξ, μερίσματα, φάρμακα, υγεία, κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο. Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι, οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από αυτές τις περικοπές. Οι νέοι συνταξιούχοι σαφώς να έχουν μικρότερες συντάξεις από τους παλιότερους με τις ίδιες αποδοχές, ίδια χρόνια και ίδιες προϋποθέσεις. Όλοι οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την αντασφαλιστική νομοθεσία από το 2010 μέχρι το 2023 δεν θα λάβουν καμιά αύξηση.

– Τα αποτελέσματα της κατάστασης που ζουν οι συνταξιούχοι (που κατά την κυβέρνηση και τους καλοθελητές δεν έχουν ανάγκη) αναγράφονται αναλυτικά από τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας («ΗΛΙΟΣ»), για το 2020. Από αυτά προκύπτει ότι:

Συντάξεις κάτω των 500 ευρώ λαμβάνουν 606.280 συνταξιούχοι

Συντάξεις κάτω από 700 ευρώ λαμβάνουν 1.104.663 συνταξιούχοι (44,5% επί του συνόλου)

Η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 727,97 ευρώ

Η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 194,35 ευρώ.

Τα  παραπάνω στοιχεία αποδείχνουν ότι όσα ψέματα και αν λένε, την αλήθεια δεν μπορούν να την κρύψουν ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα ούτε οι καλοθελητές των περισσότερων ΜΜΕ και του τύπου. Ορισμένοι από αυτούς, όπως έχουμε διαπιστώσει, φθάνουν στο σημείο της γελοιότητας του να τάζουν στους συνταξιούχους περισσότερα ακόμη και από τους Υπουργούς. Να είναι σίγουροι ότι στη σκέψη και τη δράση μας σε long dawn δεν θα την βάλουν. Το ψέμα λέει ο λαός έχει κοντά ποδάρια και το ραβδί δύο άκρες.

Κάνουμε καθαρό σε όλους, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ό,τι με την βία μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η -14η σύνταξη, χηρεία, υγεία – φάρμακα, έκδοση συντάξεων.

Καλούμε την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση τώρα να σταματήσει το νέο φιάσκο που ετοιμάζεται την νέα κοροϊδία με τις νέες προσφυγές και ατέρμονες, δίχως νόημα αγωγές και να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους άμεσα δίχως προαπαιτούμενα τα αναδρομικά για το 11μηνο Ιούνης 2015-Μάης 2016, στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα. Αυτό που στην συνάντηση του Δεκέμβρη του 2019 δεσμεύτηκαν οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης στην συνάντηση με την ΣΕΑ. Άμεσα να αποδώσει τα δώρα και να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους.

Να σταματήσει η πριμοδότηση συγκεκριμένων κυκλωμάτων που προσπαθούν να βάλουν στο χέρι ξανά τους συνταξιούχους μέσω των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων ένα νέο σαφάρι που έχουν ξεκινήσει διάφορα μεγαλοδικηγορικά γραφεία και δίκτυα που βέβαια έχουν μόνιμο στασίδι στην πλειονότητα των εκπομπών των ΤV και των δημοσιευμάτων.

Από την μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μας περνάει από το χέρι οι συνταξιούχοι να μαθαίνουν την αλήθεια. Έχουμε αναφερθεί ξανά ότι από το 2017 οι προσφυγές που έγιναν στα πολυέξοδα Ευρωπαϊκά δικαστήρια απορρίφθηκαν, με απαράδεκτο τρόπο, ό,τι οι περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους από τις κυβερνήσεις έγιναν δίκαια, λόγω δημοσιονομικού συμφέροντος.

Να σταματήσουν οι αυταπάτες. Ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε αποκρούσει, αναβάλει και κερδίσαμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων. Η πορεία του κινήματος των συνταξιούχων το έχει αποδείξει.

Η ΣΕΑ εύχεται καλή δύναμη και υγεία, καλή και αγωνιστική χρονιά, σε όλους τους συνταξιούχους. Μαζί με τις ευχές μας καλούμε όλους του συναδέλφους να προσέχουν την υγεία τους από την πανδημία, να κλείνουν τα αυτιά τους σε διάφορες ανορθολογικές – συνομωσιολογικές θεωρίες. Για ό,τι είναι ιατρικά αναγκαίο  να συμβουλεύονται και να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών, της επιστημονικής κοινότητας, για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να βγούμε ξανά υγιείς στους δρόμους του αγώνα. Αυτές τις γιορταστικές ημέρες αφού δεν έχουμε την δυνατότητα της ζωντανής επαφής μεταξύ μας, με τα σωματεία μας, να έχουμε στον νου μας και να βρούμε τον τρόπο ώστε να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη στους συναδέλφους που την έχουν άμεση ανάγκη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  

Did you like this? Share it:
Exit mobile version