Δημοσιογράφος ζητά εξηγήσεις, για ανυπόγραφο κείμενο εφημερίδας της πόλης μας

Δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην εφημερίδα “δικαιοσύνη” κείμενο με τον παρακάτω τίτλο “ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ”.

Λάβαμε από τον κ. Νίκο Παρασκευά, δημοσιογράφο,  κείμενο το οποίο απέστειλε και στην παραπάνω εφημερίδα και στο οποίο αναφέρεται σε αυτό το δημοσίευμα, ζητώντας εξηγήσεις και να πληροφορηθεί το άτομο το οποίο το έγραψε.

Δημοσιεύουμε το κείμενο που λάβαμε ως έχει:

Προς Γεώργιο Πουλάκη, εκδότη της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Δικαιοσύνη Σήμερα»

Σχετικά με ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Σχόλιο για την αήθη επίθεση σε συνδημότη μας» που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες, τις οποίες παρακαλώ να μου διευκρινίσετε.

• Πρώτον, να πείτε δημόσια σε ποια κυρία Υπάλληλο του Κοινοβουλίου αναφέρεστε. Αν έχετε στοιχεία εις βάρος της να τα αποκαλύψετε προκειμένου να την κρίνει ο κόσμος ή η Δικαιοσύνη. Αν δεν έχετε μη γράφετε τίποτα. Το να διαπομπεύεται οποιοσδήποτε αόριστα δεν είναι δημοσιογραφία αλλά αλητεία.

• Δεύτερον, εγώ υπογράφω αυτά που διαβάζετε εσείς γιατί δεν το κάνετε; Ο Σοφοκλής έλεγε «Θαρσει. Λέγων τ’αληθές ου σταλεί ποτέ». Για να φοβάστε να αποκαλυφθείτε, αποκαλύπτει ότι ψευδεστε.

Εν πάση περιπτώσει παρακαλώ εντός δύο ημερών απαντήστε στα ερωτήματά μου, διαφορετικά θα παρέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Και φυσικά γνωρίζετε ότι ο εισαγγελέας έχει νόμιμο τρόπο να βρει τον συντάκτη και να του απαγγείλει τις κατηγορίες που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Νίκος Παρασκευάς
Δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΗΕΑ