Ερωτήματα Καπλάνη προς τη Δημοτική Αρχή για την τηλεκπαίδευση

Αγία Βαρβάρα, 23/12/2020

Παιδιά εκτός δήμου

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας τα παιδιά μας, μαθητές και φοιτητές, ήρθαν σε επαφή με την τηλεκπαίδευση μέσω εφαρμογών που συστήνονται από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς κρίθηκε ο ορθότερος τρόπος για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας. Ήδη από το ξεκίνημα των διαδικτυακών μαθημάτων απευθύναμε στη δημοτική αρχή της Αγίας Βαρβάρας ερωτήματα σχετικά με τη διεκπεραίωση της διαδικασίας και το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο μάθημα. Γι’ ακόμα μία φορά δεν συγκινήθηκε να μας απαντήσει και να μας ενημερώσει για όσα μέτρα δεν έλαβε, πόσο μάλλον δεν συγκινήθηκε να ενδιαφερθεί για τα παιδιά της πόλης μας.

Έχοντας μπει, για δεύτερη φορά, στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, δεδομένου της αδυναμίας συμμετοχής σημαντικού αριθμού παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, επανερχόμαστε με τα ίδια ερωτήματα.

Τι μέτρα και τι πρωτοβουλίες έχει λάβει ο δήμος μας για την υποστήριξη όσων δεν δύνανται να συμμετάσχουν; Πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό αυτό; Παρέχει κάποιου είδους στήριξη στους καθηγητές; Γιατί δεν προετοιμάστηκε το προηγούμενο διάστημα; Διανεμήθηκαν υπολογιστές και τάμπλετ σε μαθητές που τα χρειάζονται και πόσοι ήταν αυτοί; Κι αν δεν διανεμήθηκαν, πώς αντιμετωπίζει και βοηθά τους συγκεκριμένους μαθητές; Πότε θα σταματήσει να αναλώνεται σε ανούσιες και ιδιοτελείς ενέργειες, να χρησιμοποιεί με σκοπιμότητα τα παιδιά μας και να τα θυμάται ως το μέλλον αυτού του τόπου μία φορά το χρόνο;

Γιώργος Καπλάνης
Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»