Η Ένωση Κρητών αποσύρει τους εκπροσώπους της από τις επιτροπές των δημοτικών οργάνων

Ανακοίνωση

Με αφορμή την υπ.αριθμ. 3/15647/8-12-2020 πρόσκληση στην ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ 3η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, με θέμα το «Σχέδιο Προϋπολογισμού δήμου Αγίας Βαρβάρας, οικονομικού έτους 2021», θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους της Ένωσής μας ότι, το Δ.Σ. έλαβε ομόφωνη απόφαση αποχώρησης των εκπροσώπων μας από τις επιτροπές του Δήμου στις οποίες μας είχε ζητηθεί να συμμετέχουμε, μέχρι την έμπρακτη αναγνώριση της ιστορίας της Ένωσης μας και τον σεβασμό του αγώνα των Κρητών της πόλης μας, 63 ολόκληρα χρόνια! Η απόφαση μας αυτή έχει τη βάση της στη βαθειά μας πεποίθηση ότι μια συνεργασία προϋποθέτει, τον αμοιβαίο σεβασμό, τον διάλογο, την ανταλλαγή επιχειρημάτων και την ελευθερία έκφρασης, από όλα τα συνεργαζόμενα μέρη!

Η επιστολή που καταθέσαμε στον Δήμο, εκφράζοντας την θλίψη και τις αποφάσεις μας, για την μέχρι σήμερα άδικη αντιμετώπιση της Ένωσή μας, έχει ως ακολούθως:

«Η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος” δια της παρούσης επιστολής σας θέτει υπόψιν ότι, αποσύρει τους εκπροσώπους της από τις επιτροπές των δημοτικών οργάνων, στα οποία είχε ζητηθεί η συμμετοχή μας (επιτροπή διαβούλευσης, ΣΒΑΚ κλπ).

Οδηγηθήκαμε στην απόφασή μας αυτή, για τους εξής λόγους :

1) Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για το κανονισμό πανηγύρεων, αγνοήθηκε το υπόμνημα που καταθέσαμε για την διατήρηση της δυνατότητας που είχαμε να προσφέρουμε στα μέλη και τους φίλους μας, προϊόντα της ιδιαίτερης πατρίδας μας που προετοίμαζαν οι εθελοντές μας, έναντι μικρής οικονομικής ενίσχυσης και τελικώς ψηφίστηκε ο “απαγχονισμός” της Ένωσης με την περαιτέρω περικοπή και αυτών των ελαχίστων εσόδων μας.

2) Αντιμετωπίζουμε απαξιωτική συμπεριφορά, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, για το θέμα της ορθής τοποθέτησης της προτομής του Ελ. Βενιζέλου, όπως και όλων των δίκαιων αιτημάτων μας, αναμένοντας επί μακρόν μια προαναγγελθείσα συνάντηση ανταλλαγής επιχειρημάτων που ποτέ δεν έγινε.

3) Δεν λάβαμε καν μια αρνητική απάντηση στο αίτημά μας για την αναστολή καταβολής των δημοτικών τελών, έστω και αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που ο Σύλλογός μας παραμένει επί ένα χρόνο κλειστός, συντασσόμενος στην γενική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

4) Αντιμετωπίζουμε την πλήρη αδιαφορία του Δήμου, σε κάθε δράση μας, σε κάθε προσπάθειά μας, ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο που όλοι μας έχουμε την ανάγκη όλων, κανείς δεν ασχολήθηκε στο ελάχιστο για την βοήθεια του συλλόγου μας.

5) Η οικονομική, και όχι μόνο, στήριξη προς το σωματείο μας είναι ανύπαρκτη, σε αντίθεση με άλλους Δήμους και σωματεία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

6) Λαμβάνουμε τελικώς, πρόσκληση στην επιτροπή διαβούλευσης της 18ης Δεκεμβρίου με θέμα τον προϋπολογισμό και ζητείται η τοποθέτησή μας, χωρίς να έχουμε καν λάβει τα στοιχεία του προϋπολογισμού! Τι ακριβώς θέλετε να κάνουμε σε μια τέτοια διαβούλευση; Να μιλήσουμε για τα χρήματα που “δεν” δίνει ο Δήμος στα σωματεία και τους συλλόγους;

Για όλους αυτούς τους λόγους, προχωράμε στην παραπάνω απόφαση μας μέχρι την έμπρακτη αναγνώριση της ιστορίας της Ένωσης μας και τον σεβασμό του αγώνα των Κρητών της πόλης μας 63 ολόκληρα χρόνια!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Παντελής Πρεντάκης»