ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Περιστέρι, 2 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Υλοποίηση πιλοτικής εφαρμογής Αυτοματοποιημένου Συστήματος Προτεραιότητας Πολιτών και Επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών»

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή Αυτοματοποιημένου Σύστηματος Προτεραιότητας Πολιτών και Επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, με αρμόδια συντονίστρια την Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή. Μάλιστα για τη σχετική δράση ήδη δημοσιεύθηκε η σχετική πρόσκληση για υποβολή προσφορών για την εγκατάσταση του ειδικού συστήματος και με προοπτική εφαρμογής και σε άλλες υπηρεσίες με συναλλασσόμενο κοινό.

Το σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης απομακρυσμένου εισιτηρίου μέσω WEB PAGE στο Site της Περιφέρειας και ενημέρωση του πολίτη τόσο για τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής όσο και για τον προσδιορισμένο χρόνο, πριν φτάσει η σειρά του (π.χ. 5 λεπτά πριν εξυπηρετηθεί). Έτσι, θα αποσυμφορούνται τα φυσικά σημεία αναμονής εξυπηρέτησης και θα διευκολύνεται ο πολίτης.

Στόχος του Αντιπεριφερειάρχη της Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκου, είναι η αποφυγή ταλαιπωρίας και πολύωρης αναμονής των πολιτών, με γνώμονα τη διαφάνεια στις συναλλαγές του κοινού με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη χρήση πλατφόρμας ψηφιακής εξυπηρέτησης, είμαστε κοντά στον πολίτη, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες υγειονομικής κρίσης.