Αυτόματο SMS με ραντεβού για να κάνουμε το εμβόλιο κορωνοϊού

SMS με την προτεινόμενη ημέρα, την ώρα και το μέρος του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα λαμβάνουν οι πολίτες, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες που έχουν άυλη συνταγογράφηση.

Με SMS που θα λαμβάνουν στο κινητό τους, θα ενημερώνονται οι πολίτες ότι μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αμέσως μόλις η χώρα μας το παραλάβει, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ήδη ο Κυριάκοs Πιερρακάκης και το επιτελείο του επεξεργάζονται το σενάριο αυτό, όχι μόνο για τις ευπαθείς ομάδες, που θα προηγηθούν των υπολοίπων, αλλά και για όλους όσοι έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης. Εξού και παραίνεση του υπουργείου είναι να εγγραφούν το συντομότερο όλοι όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη, μέσω του gov.gr.

Εφόσον έχει γίνει η εγγραφή, ο πολίτης θα λαμβάνει χωρίς αίτηση ένα SMS (ή e-mail εάν δεν έχει δώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου), με την προτεινόμενη ημέρα, την ώρα και το μέρος του εμβολιασμού. Να σημειωθεί ότι το κέντρο εμβολισμού που θα επιλέγεται, θα είναι πλησίον της κατοικίας του πολίτη, που είναι περασμένη στην άυλη συνταγογράφησή του.

Η επιλογή της πρώτης «φουρνιάς» των πολιτών που θα εμβολιαστούν, θα προκύψει μετά από αυστηρότατο έλεγχο της επιτροπής εμβολιασμών, η οποία και θα θέσει τα κριτήρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο να αποφευχθεί το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με τα εμβόλια της γρίπης (κάθε χρονιά εμβολιάζονται μη ευπαθείς πολίτες σε βάρος των ευπαθών ομάδων).

Η κυβέρνηση τρέχει κυριολεκτικώς να προλάβει να αποτρέψει, μας τονίζουν οι υπουργικές πηγές, λοιπόν, τα γνωστά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα εμβόλια της γρίπης που δεν κάλυψαν τις ευπαθείς ομάδες.

«Θα στέλνουνε το SMS και εάν ο κόσμος θέλει, θα κάνει το εμβόλιο»

Το SMS, εκτιμά το υπουργείο, είναι ένας πολύ άμεσος, πρακτικός κι ασφαλής τρόπος για να ενημερωθεί ο πολίτης για τον εμβολιασμό του. Σε περίπτωση πάντως που δεν έχει καλή σχέση με το κινητό και τις τεχνολογίες υπάρχει η εναλλακτική να απευθύνεται σε τηλεφωνικό κέντρο. Επιπλέον θα υπάρχει και πλατφόρμα για να κλείνεται ραντεβού για τον εμβολιασμό.

«Εμείς θα στέλνουνε με SMS το ραντεβού στον κόσμο και εάν θέλει ο κόσμος θα το κάνει» μάς λένε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποκαλύπτοντας ότι ένα από τα κριτήρια προτεραιοποίησης για τον εμβολιασμό θα αποτελέσει και η ηλικία «που είναι γνωστή και χωρίς να προϋποτίθεται άυλη συνταγογράφηση».

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση παραμένει, τέλος, το πώς θα φτάσουν όλα τα εμβόλια εγκαίρως στα κέντρα εμβολιασμού.

«Το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει όλες τις χώρες. Όχι μόνο την Ελλάδα. Ο αγώνας είναι κοινός. Θα τα καταφέρουμε» επισημαίνουν οι πηγές του υπουργείου.

Πηγή : sputniknews.gr