Παράταση θητείας Δ.Σ. Πολιτιστικών Συλλογών

Ενα σημαντικό θέμα που είχε αναδείξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ), λύθηκε. Με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρεται ρητά: «δίνεται παράταση θητείας σε διάφορους φορείς και σωματεία για τη διενέργεια των εκλογών τους» που είχαν ζήτημα νομιμοποίησης ακόμη και για την εκταμίευση των πόρων επειδή είχε τελειώσει η θητεία ΔΣ αλλά λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν οι εκλογές.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ Μανώλης Πατεράκης επισημαίνει:

«Την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη ηλεκτρονικό εμπόριο, και περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, παρουσίασε στην Ολομέλεια ο υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος. Σε αυτήν αναφέρεται ρητά: «δίνεται παράταση θητείας σε διάφορους φορείς και σωματεία για τη διενέργεια των εκλογών τους. Η διάταξη, όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, δεν αφορά μόνο το υπουργείο Εσωτερικών και προσέθεσε ότι υπάρχουν αθλητικά σωματεία ή πολιτιστικοί σύλλογοι ή εξωραϊστικοί σύλλογοι που είχαν ζήτημα νομιμοποίησης ακόμη και για την εκταμίευση των πόρων επειδή είχε τελειώσει η θητεία ΔΣ αλλά λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν οι εκλογές.»

Ένα σημαντικό θέμα που είχε αναδείξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, λύθηκε. Με επιστολή παρέμβαση στον Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα που κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του Πρωθυπουργού στις 29 Οκτωβρίου 2020 επισημαίναμε το πρόβλημα που είχε προκύψει με τις τραπεζικές συναλλαγές των Πολιτιστικών Σωματείων λόγω της μη διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη Δ.Σ, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Προτείναμε να δοθεί παράταση στη θητεία των υπαρχόντων Δ.Σ ώστε να μπορούν να προβούν σε εκταμίευση πόρων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους.
Σήμερα με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος συμπεριέλαβε αυτό το θέμα στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Παραθέτουμε σε φωτογραφία το κείμενο της επιστολής μας.»