Προοδευτική » Μ. Γιάγκας: “Ενώ αυξάνονται τα έσοδα του δήμου από ανταποδοτικά τέλη, δε συμφωνεί η δημ. αρχή σε ελάφρυνση των συνδημοτών μας”

Μ. Γιάγκας: “Ενώ αυξάνονται τα έσοδα του δήμου από ανταποδοτικά τέλη, δε συμφωνεί η δημ. αρχή σε ελάφρυνση των συνδημοτών μας”

Από τη στιγμή που τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη είναι αυξημένα κατά 27% για το 2021, ο Δήμος οφείλει να κάνει μία μείωση στο ύψος των Δημοτικών τελών, που πληρώνουν οι συμπολίτες μας.

Μία ανεκτή μείωση είναι του ύψους 10%, ώστε να ανασάνουν τα νοικοκυριά της πόλης μας, τα οποία πλήττονται συνεχώς από την ανεργία, το lockdown και την ασφυκτική οικονομική πραγματικότητα.

Αυτή ήταν η πρόταση της παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” του κ. Μιχάλη Γιάγκα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του Σώματος (παρατάξεις Μίχου – Βασιλάκου), όπως αναφέρεται σε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της.

Το Δελτίο Τύπου της παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” του κ. Μιχάλη Γιάγκα έχει ως εξής:

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    26-11-2020

Ενώ αυξάνονται τα έσοδα του Δήμου, από τα ανταποδοτικά τέλη,  κατά 495.000 ευρώ,  η Δημοτική αρχή αρνείται την ελάφρυνση των Δημοτών μας.

Πρωταθλητής ο Δήμος μας στο κόστος συλλογής των σκουπιδιών. Βρίσκεται ανάμεσα στους  πέντε (5) πρώτους Δήμους από τους 66 της Αττικής, οι οποίοι θα πληρώνουν στον ΕΣΔΑ το υψηλότερο κόστος για κάθε τόνο σκουπιδιών που θα πηγαίνουν στη χωματερή.

Τη νέα χρονιά θα μας στοιχίζει 60,21 ευρώ ο τόνος, αντί 50 περίπου ευρώ φέτος επειδή δεν γίνεται σωστή ανακύκλωση και έχουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ (0) έκπτωση.

Η υψηλή επιβάρυνση είναι  συνέπεια της κακής επιλογής της δημοτικής αρχής Μίχου, να συγκεντρώνονται τα αστικά απόβλητα μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά, για να δείξει δήθεν καθαρή πόλη.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρεται στη χωματερή και κατ’ επέκταση η συνολική επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών.

Παρ’ όλα αυτά, οι εισπράξεις από τα ανταποδοτικά τέλη μέσα στο 2021 θα αυξηθούν κατά 495.000 ευρώ περίπου  ή 27% γιατί δηλώθηκαν από τα νοικοκυριά στο Δήμο μας περισσότερα από 285.000 ΝΕΑ τετραγωνικά μέτρα πάνω στα οποία θα υπολογιστούν τα ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Η εξέλιξη αυτή παρέχει μεγάλο περιθώριο μείωσης των ανταποδοτικών Δημοτικών τελών. Ο επικεφαλής της παράταξή μας κ. Μιχάλης  Γιάγκας το απέδειξε με στοιχεία, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που είχε ως θέμα τον καθορισμό των δημοτικών τελών για το 2021, και πρότεινε τη μείωση κατά 10% όλων των συντελεστών που προσδιορίζουν το κόστος των τελών καθαριότητας και φωτισμού καθώς και την απαλλαγή των ακινήτων που χρησιμοποιούνται από τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Προτείναμε μόνο 10% για να έχει ο Δήμος τη δυνατότητα, με το υπόλοιπο 17%, να εκτελέσει και άλλες εργασίες με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η δημοτική αρχή Μίχου σε συνεργασία με την παράταξη του κ.  Βασιλάκου αρνήθηκε την πρότασή μας και συνεχίζει και τη νέα χρονιά, τη χρονιά του COVID και των μειωμένων εισοδημάτων των νοικοκυριών, την χρονιά της ανεργίας, των κλειστών καταστημάτων και της νέας φτωχοποίησης μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας,  την ίδια πολιτική διατήρησης των ίδιων υψηλών δημοτικών τελών που οδηγεί τους δημότες σε ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις.

Γραφείο Τύπου «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Did you like this? Share it:

© 2020 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!