Η υδροφόρα του Δήμου τέρμα Δεληγιάννη, έτοιμη να επέμβει, εάν χρειαστεί…

Πολύ καλά κάνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου και έχει την υδροφόρα του, στο τέρμα της οδού Δεληγιάννη, έτοιμη να επέμβει, εάν χρειαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς στο βουνό (φωτογραφία χθεσινή).

Το όχημα βρίσκεται στο σημείο όταν υπάρχουν άνεμοι από 4 μποφόρ και πάνω με “ετοιμοπόλεμο” πλήρωμα.

Άποψή μας όμως είναι, πως το όχημα καλύτερα είναι να παραμένει στο σημείο ανεξαρτήτου έντασης του ανέμου, εκτός κι αν υπάρχουν άλλοι λόγοι (κάτω φωτογραφία σήμερα πρωί Κυριακή 12 Ιουλίου, η υδροφόρα έχει αποχωρήσει)…

Ελπίζουμε μόνο να υπάρχουν πρόχειρα και τα κλειδιά της μπάρας που κλείνει το δρόμο προς το βουνό, εάν χρειαστεί να ανέβουν πιο πάνω από το δρόμο αυτόν.

Μη ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο ΠΑΝΘΕΟΝ, όταν ειδοποιήθηκαν πως νεαρά άτομα έσπαζαν ότι έβρισκαν στο χώρο, λόγω της μπάρας…

Εχθές βράδυ το πλήρωμα και το όχημα ήταν επί ποδός και περίμενε οδηγίες από τα κεντρικά για να σπεύσει στην πυρκαγιά που ξέσπασε, από βεγγαλικά όπως πληροφορηθήκαμε, στο βουνό Αιγάλεω, προς την πλευρά του Περάματος, αλλά δεν χρειάστηκε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ικαριώτικα στο όρος Αιγάλεω ενώ υπήρξαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά γινόταν γάμος και ρίψη βεγγαλικών.

Στο πλαίσιο αυτό με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε, μάλιστα, στις 2 τα ξημερώματα ότι συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από υπάλληλους του ανακριτικού γραφείου Πειραιά, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.