Προδημοσίευση του Έργου «Βελτίωση Δεξιοτήτων Ανέργων που ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες μέσω Κατάρτισης που οδηγεί σε Πιστοποίηση και Συνοδευτικές Δράσεις Προώθησης στην Απασχόληση και στην Επιχειρηματικότητα».
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για εξυγίανση διαχρονικών προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας, όπως ο υψηλός δείκτης ανεργίας, ανέλαβε την υλοποίηση του Έργου «Βελτίωση Δεξιοτήτων Ανέργων που ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες μέσω Κατάρτισης που οδηγεί σε Πιστοποίηση και Συνοδευτικές Δράσεις Προώθησης στην Απασχόληση και στην Επιχειρηματικότητα».
Φορέας Χρηματοδότησης του Έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ ΒΑΑ που εντάσσονται χωρικά στην αρμοδιότητά της, μέσω του Ε.Π. «Αττική 2014 -2020».
Το αναπτυξιακό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Αττικής, αποτελεί για τη Δυτική Αθήνα μια ευκαιρία ώστε να καλύψει σημαντικό μέρος των χρόνιων προβλημάτων υποβάθμισης και ανάπτυξης του αστικού περιβάλλοντος, με εργαλείο την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).
Μέσω του έργου αυτού ο ΑΣΔΑ, αποσκοπεί στην ενίσχυση και ανάπτυξη των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελούμενων και την απορρόφησή τους στο εργασιακό περιβάλλον.
Πιο συγκεκριμένα στοχεύει:
1. Στη συμπλήρωση και ενίσχυση των γνώσεων και των βασικών δεξιοτήτων των ωφελούμενων, καθώς και στην αναβάθμιση των ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, σύμφωνα με πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα,
2. Στην ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησης των ωφελούμενων και ειδικότερα, την προώθησή τους στην απασχόληση.
Αντικείμενο του Έργου είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης σε 1.000 ωφελούμενους. Ως ωφελούμενοι νοούνται οι άνεργοι που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οι οποίοι είναι κάτοικοι των Δήμων που απαρτίζουν τον ΑΣΔΑ.
Το Έργο περιλαμβάνει
• Εξατομικευμένη επαγγελματική συμβουλευτική και Mentoring (30 ατομικές συνεδρίες):
1. 10 Συνεδρίες πριν την έναρξη του προγράμματος Κατάρτισης για να γίνει η βέλτιστη σύγκλιση των εκπαιδευτικών αναγκών του με τα αντικείμενα κατάρτισης,
2. 10 Συνεδρίες κατά τη διάρκεια της Κατάρτισης και
3. 10 Συνεδρίες μετά τη Πιστοποίηση για να οδηγήσει τον ωφελούμενο στη διαδικασία εύρεσης εργασίας
• Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση 220 ώρες σε συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα βάσει των αναπτυξιακών προοπτικών της Περιφέρειας και του δυναμισμού των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας που θα αυξήσουν την απασχολησιμότητα των ωφελούμενων
• Πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων από τα παραπάνω προγράμματα μέσω αξιολόγησης γνώσεων και ικανοτήτων από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ.
Τα θεματικά αντικείμενα της Κατάρτισης θα είναι τα κάτωθι:
1. Υπάλληλος Διοικητικής Υποστήριξης
2. Στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας
3. Στέλεχος διαχείρισης αποθήκης
4. Πωλητής Λιανικής
5. Ειδικός στη Χρήση Τεχνικών και Εργαλείων Social Media Marketing
6. Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-Commerce)
7. Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων & Εφαρμογών Κινητών Συσκευών
8. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
9. Τεχνικός Συντήρησης Εγκαταστάσεων
Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να παρακολουθούν ανελλιπώς το πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης καθώς και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων μετά την ολοκλήρωση των επαγγελματικών προγραμμάτων που περιλαμβάνονται σε κάθε θεματική ενότητα, ενώ για κάθε ώρα κατάρτισης θα λαμβάνουν το εκπαιδευτικό επίδομα των 5,00€/ ώρα.
Πιθανή ημερομηνία έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: 25 Ιουνίου 2020
Οι αιτήσεις για την συμμετοχή των ωφελούμενων θα πραγματοποιηθούν μέσω του site του ΑΣΔΑ.