Αλεξάνδρα Φέγγη για Μιχάλη Γιάγκα: “Αντιπολίτευση à la carte!”


Σε ανάρτησή του, δημοσιευμένη στην εφημερίδα σας, ο κ. Γιάγκας θυμήθηκε, με αφορμή την πρόσληψη του Διευθυντή της Δραματικής Σχολής από τη Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.), ότι η Ανώτερη Δραματική Σχολή του Δήμου έχει τίτλο «Ανώτερη Δραματική Σχολή Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας» Και όπως λέει, «απ’ όσο γνωρίζει και θυμάται» το Πνευματικό Κέντρο καταργήθηκε. Ρωτάει λοιπόν «με ποια απόφαση, τίνος οργάνου, η Δραματική περιήλθε στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β;».

Και τον ρωτώ κι εγώ με τη σειρά μου: Το Πνευματικό Κέντρο καταργήθηκε το 2011! Κάθε χρόνο, από τότε, επί εννέα έτη, τις Προκηρύξεις για τον Διευθυντή της Δραματικής Σχολής τις ανακοινώνει η ΔΗΚΕΑΒ και αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι σχετικές αποφάσεις. Γιατί ο κ. Γιάγκας τόσα χρόνια δεν κατήγγειλε αυτή τη διαδικασία και δεν έκανε ποτέ αυτή την ερώτηση στην προηγούμενη δημοτική αρχή; Άγνοια δεν μπορεί να δηλώσει αφού όλα ανακοινώνονται. Άλλωστε ο ίδιος ισχυρίζεται ότι και γνωρίζει και θυμάται.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι το αμέσως επόμενο ερώτημά του. Διότι αν όσα θυμάται και γνωρίζει ο κ. Γιάγκας ισχύουν, τότε έχει ευθύνη, ως Αντιπολίτευση, που τόσα χρόνια γνώριζε και δεν μίλαγε ή δεν ήλεγξε ποτέ μια διαδικασία που κατά την άποψή του δεν ήταν σύννομη.
Ρωτάει λοιπόν: «Είναι αρμόδια η ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. να προσλάβει Διευθυντή Σχολής αν αυτή δεν ανήκει στην κυριότητά της;»

Απαντώ: αν η Δραματική Σχολή δεν ανήκει στην κυριότητα της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. και επομένως αν η ΔΗΚΕΑΒ δεν είναι αρμόδια να προσλάβει Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Δραματικής, τότε όλες οι προκηρύξεις, συμβάσεις και πληρωμές του Διευθυντή της Δραματικής, επί εννέα έτη, είναι παράνομες! Πώς το επέτρεπε αυτό ο κ. Γιάγκας, ως αντιπολίτευση;

Με βάση τα όσα θυμάται και γνωρίζει θα έπρεπε να έχει ήδη , από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ελέγξει την προηγούμενη δημοτική αρχή και αν ίσχυαν τα όσα γνωρίζει, να έχει απαιτήσει την επαναφορά της νομιμότητας και ίσως –ακραίο αλλά θα μπορούσε- τον καταλογισμό των χρημάτων σε όλους όσους διετέλεσαν Πρόεδροι της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. μετά την κατάργηση του Πνευματικού Κέντρου. Έκανε τα στραβά μάτια τότε ο κ. Γιάγκας ή έκλεινε το μάτι στην προηγούμενη δημοτική αρχή;

Καλά θα ήταν να είναι τα πράγματα όπως λέει ο κ. Γιάγκας! Θα γλύτωνε η ΔΗΚΕΑΒ τους μισθούς του Διευθυντή της Δραματικής που άφησε απλήρωτο για δύο χρόνια η προηγούμενη δημοτική αρχή. Μέσα σε όλα τα χρέη της Επιχείρησης, αυτό θα ήταν μια ανακούφιση!

Αλλά δεν είναι έτσι. Νομίμως κάνει τις Προκηρύξεις η Δημοτική Επιχείρηση για την πρόσληψη του Διευθυντή της Δραματικής Σχολής. Βάσει ΦΕΚ, από το 2011, μετά την κατάργηση του Πνευματικού Κέντρου, με τροποποίηση της συστατικής πράξης της Δημοτικής Επιχείρησης, την επίβλεψη και λειτουργία της Δραματικής Σχολής έχει η ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. Αν αυτό δεν ίσχυε θα το είχαμε καταγγείλει πρώτοι εμείς, ήδη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο!

Αλεξάνδρα Φέγγη
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.