Με θετικότατα σχόλια από τους εργαζομένους η τηλεημερίδα της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον κορωνοϊό

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και πρώτιστο σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων στους Δήμους, πραγματοποίησε, προχθές, την παρουσίαση της ειδικής μελέτης – εγχειρίδιο, με Οδηγίες και Μέτρα, που αφορούν την αντιμετώπιση της Πανδημίας από τον Κορωνοϊό στο Εργασιακό Περιβάλλον των Ο.Τ.Α..

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση του Προέδρου της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας κ. Νίκου Τράκα και συνεχίστηκε με τις ομιλίες – αναλύσεις των μελών της συγγραφικής ομάδας Ευθύμη Θανασιά, Γιώργου Μακρυνού και Γιώργου Ντουνιά.

Με μεγάλο το ενδιαφέρον των εργαζομένων στην πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα θετικά σχόλια, ο κ. Τράκας δήλωσε για την τηλεημερίδα:

«Στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, το προσωπικό των Δήμων έχει διαδραματίσει αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο. Η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, οι κοινωνικές υπηρεσίες και η καθαριότητα των δημοτικών χώρων και των πόλεων αποτελούν εργασίες και υπηρεσίες πρόσθετης επικινδυνότητας, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας του νέου κορωνοϊού.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αίσθημα υψηλής ευθύνης απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων των ΟΤΑ, αλλά και σε όλη τη κοινωνία,έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την σύνταξη σχετικής μελέτης με κατευθυντήριες «Οδηγίες και μέτρα στην αντιμετώπιση της Πανδημίας από τον SARS-COV-2 στο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΤΑ».

Αυτή την επικαιροποίηση Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου, την παρουσίασε χθες η συγγραφική Ομάδα που την συνέταξε, από τα Κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας, μέσω ανοικτής ζωντανής μετάδοσης.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Ιατρό και Καθηγητή Γιώργο Ντουνιά, Πρ. του Τμήματος Πολιτικών Δημ. Υγείας του ΠΑΔΑ, τον Ιατρό Εργασίας και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος»(ΕΕΙΕΠ) Μάκη Θανασιά και τον συνάδελφο συντονιστή της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφαλείας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Επόπτη Δημόσιας Υγείας Γιώργο Μακρυνό.

Θερμές ευχαριστίες στην Πρ. της «Ε.Ε.Ι.Ε.Π» κα Τζένη Πανταζή, στον Πρ. του «Συλλόγου Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδας» κ. Παρασκευά Βερώνη, τα στελέχη του ΣΕΠΕ κ. Αντώνη Σερκεδάκη και κα Χρύσα Τουφεκούλα και τον Ομ. Καθηγητή και Πρ. Κοσμήτορα της ΕΣΔΥ και Πρ.Πρόεδρο του ΕΛΙΝΥΑΕ, Ιατρό κ. Μακρόπουλο Βασίλειο, για την συμμετοχή τους σ´ αυτή την ξεχωριστή τηλεημερίδα.

Και τέλος, ένα μεγάλο κι εγκάρδιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των Δήμων, που δίνουν απτόητα τη καθημερινή μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και υπέρ της εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών. Αναδεικνύοντας κατ´ αυτό τον τρόπο την αναγκαιότητα της διαφύλαξης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ!

Επαναλαμβάνουμε: τα εργατικά δικαιώματα και η Υγεία και η Ασφάλεια δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Συνεχίζουμε!»

πηγή: Epoli.gr