Ο κ. Μιχάλης Γιάγκας για τους απλήρωτους εργαζόμενους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγία Βαρβάρα  30 Οκτωβρίου 2014

Στη χθεσινή (29-10-2014) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η «Λήψη απόφασης σχετικά με τον χρόνο απόδοσης των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.».

Το θέμα αφορά σε τριανταοκτώ (38) απλήρωτους επί τρείς (3) μήνες εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)) και πολλούς ακόμη εργαζόμενους στις άλλες υπηρεσίες  του Δήμου, που προσφέρουν  καθημερινά, υπεύθυνα και αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους  σε δημότες που έχουν ανάγκη φροντίδας  και κοινωνικής μέριμνας.

Παρά το γεγονός ότι θέμα έπρεπε να τεθεί και να συζητηθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και των απλήρωτων εργαζόμενων, αφού το είχαν ζητήσει με έγγραφη αίτηση και οι ένδεκα (11) Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή, δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να το προτάξει και επιχείρησε να το αναβάλει επικαλούμενη την απουσία του Δημάρχου. Δεν τα κατάφερε.

Μετά από τρίωρη διαδικασία και αφού εμφανίστηκε ο Δήμαρχος συζητήθηκε το θέμα  για τέσσερις ώρες για να γίνει στο τέλος σαφές ότι δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας –παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις- η επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε για τον χρόνο πληρωμής ούτε για την μεταφορά των κοινωνικών  δομών και του προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτές από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. στο Δήμο.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναγνώσει την πρόταση της Δημοτικής αρχής, που ψήφισε η πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφής η θέση της και ουσιαστικά να διαμορφωθεί σε κείμενο εκ των υστέρων. Το γεγονός αυτό οδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση σε αποχώρηση από το Δημοτικό συμβούλιο και αφού είχε πλέον παρέλθει και η πρώτη πρωινή ώρα. Τα υπόλοιπα ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, όπως το τεχνικό πρόγραμμα, οι όροι του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς και η συγκρότηση επιτροπών, τα ψήφισε μόνη της η πλειοψηφία του Δήμου χωρίς διάλογο και εντός μισής περίπου ώρας.

Ο συνδυασμός «Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» και ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Γιάγκας κατήγγειλε στο Δημοτικό συμβούλιο και καταγγέλλει στο λαό της πόλης τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Δημοτικής αρχής. Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο δυναμικό τρόπο την ανάδειξη των προβλημάτων και την επιδίωξη της λύσης των.