Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, από τη Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ 29/04/2020

ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ 23

ΑΙΓΑΛΕΩ

τηλ 210 5910896

email belmedytatt@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτές τις μέρες του κοινωνικού εγκλεισμού, με εντελώς απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τη Δημόσια Παιδεία. Κατεβάζει σαρωτικό νομοσχέδιο που, αν περάσει, θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα διαλύσει το Δημόσιο σχολείο.

Παράλληλα, μέσα στην πανδημία, αλλά και πριν, χτυπά τη Δημόσια Υγεία και την εργασία, όπως και τα δικαιώματα πολλών χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συνιστά πολιτικό unfair και ανηθικότητα η κυβέρνηση να καταθέτει πολυνομοσχέδιο 98 άρθρων με διατάξεις που αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση και διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο. Το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε την τακτική του αιφνιδιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας σε μια περίοδο που αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί κατ’ αποκλειστικότητα είναι η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, πότε και πώς θα πραγματοποιηθεί, με γνώμονα την ασφάλεια και υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και συγγενών περιβαλλόντων.

Αυτό το νομοσχέδιο, υλοποιώντας τη γραμμή ΕΕ, ΔΝΤ και ΟΟΣΑ εισάγει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης για να εφαρμοστεί άμεσα, από τον Σεπτέμβρη του ΄20, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και εφαρμογή της από τον Σεπτέμβρη του ΄21.

Ακόμη προβλέπει μεταξύ άλλων εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, αύξηση του μέσου όρου προαγωγής/απόλυσης με τη βάση του 10, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, όριο τα 17 έτη για την εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑΛ, που πλήττει τα σχολεία αυτά ανεπανόρθωτα, τιμωρητικές διατάξεις για τους αναπληρωτές, επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές. Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ αποφασίζει την πραγματοποίηση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας,

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/04 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00
και κατάθεση ψηφίσματος που θα απαιτεί ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

30/04 στις 13.00 πραγματοποιεί και η ΟΛΜΕ παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ