Ο Δήμαρχος δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα της συγκέντρωσης των πιστών στον Προφήτη Ηλία

Στη δημοφιλή εκπομπή της κ. Τατιάννας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, δημοσιογράφος ο οποίος έκανε ρεπορτάζ για το θέμα της συγκέντρωσης πιστών, την περασμένη Παρασκευή στο προαύλιο χώρου του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία, έριξε ευθύνες στο Α.Τ. της πόλης μας για αδράνεια, όσον αφορά την αντιμετώπισή της.

Γενικά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε αρκετά κενά.

Πάντως το πρόσταγμα για την επέμβαση ή όχι των αστυνομικών δυνάμεων δεν είχε ο διοικητής του Α.Τ. της πόλης μας και κακώς δέχεται επικρίσεις.

Ευθύνες υπάρχουν σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο και πουθενά αλλού, για ολόκληρο το συμβάν, από την αρχή έως το τέλος.

Τέτοια σοβαρά ζητήματα πάντως, όπως  η συγκέντρωση η οποία είχε δημόσια προαναγγελθεί, δε λύνονται με μηνύματα του δημάρχου σε ιδιώτες, αλλά μεταξύ του επίσημου Δήμου και των οργάνων του με επιτροπές κατοίκων ή  εκπροσώπους τους.

Επιπλέον έπρεπε να συγκαλεστεί σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τόσο για ενημέρωση, όσο και για κοινή αντιμετώπιση του θέματος, που επρόκειτο να συμβεί, και γνώριζε ο Δήμος.

Αυτό σημαίνει, Δημοκρατία, συνεργασία και συμμετοχή όλων, για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού έκτακτου θέματος.

Ο κ. Μίχος με τον τρόπο που επέλεξε ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

Η αντίληψη και δράσεις που θυμίζουν “ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ”, συχνά οδηγούν σε εσφαλμένες αποφάσεις, κινήσεις και αποτελέσματα, τα οποία γευόμαστε όλοι, όχι τόσο από την αρνητική  δημοσιότητα που έλαβε για μια ακόμα φορά η πόλη μας, αλλά για τους όποιους κινδύνους, ήδη περιβάλλουν – απειλούν  και εκείνους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης μας, την υγεία των οποίων τους είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει η Δημοτική Αρχή και δεν εξαντλείται με το σφουγγάρισμα και το ψέκασμα των πεζοδρομίων.

Σημειώνουμε πάντως πως από την ημέρα της συγκέντρωσης δεν έχει γίνει καμία σοβαρή καθαριότητα ή ψεκασμός στον χώρο της συγκέντρωσης, ο οποίος είναι έν δυνάμει επίφοβος για την ύπαρξη στελεχών του κορονοϊού, εξ΄αιτίας της πολυπληθούς παρουσίας ατόμων την περασμένη Παρασκευή.

Χώρος στον οποίο έπρεπε να γίνει ιδιαίτερη καθαριότητα, ΑΜΕΣΩΣ μετά το τέλος της συνάθροισης των πιστών, παραμένει ως είχε.

Σήμερα πάντως, Δευτέρα 6 Απριλίου, ΕΝΑΣ!!! εργαζόμενος του Δήμου με μία σκούπα, εμφανίστηκε στην πλατεία του Προφήτη Ηλία!!!

Πάρις Βαμβακόπουλος