Στ. Θεοδωράκης: «H σχέση Καμμένου – Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς»

«Η σχέση του Καμμένου με τον κύριο Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε δημοσιογράφους τεσσάρων περιφερειακών ραδιοσταθμών της χώρας. Η συζήτηση έγινε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του Ποταμιού, την συντόνιζε η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού και συμμετείχαν ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τις περιοχές Σερρών, Τρίπολης, Αγρινίου και Καβάλας.

Οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας του έθεσαν μετ’επιτάσεως το ζήτημα της επιλογής των βουλευτών του Ποταμιού με ανοιχτές διαδικασίες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Αυτό που οι άλλοι το θεωρούν αμάρτημα, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Εμείς δεν θέλουμε οι εθελοντές να είναι οι μόνοι που θα συμμετέχουν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Τα κόμματα ακόμα και το Ποτάμι που είναι καινούργιο κίνημα, χωρίς παλιά κατάλοιπα, δεν είναι το κέντρο της ζωής σε μια περιοχή. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκτός κομμάτων, αξιόλογοι, με τις ίδιες προοδευτικές αρχές και αυτοί θα πρέπει να προωθηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η δικιά μας άποψη, του Σταύρου, των στελεχών και των εθελοντών είναι ότι οι Έλληνες στα χωριά, στις πόλεις, στις κωμοπόλεις, που έχουν άποψη για το πώς πρέπει να αλλάξει η ζωή στη χώρα, μπορούν να μπουν στο topotami.gr ή να καταθέσουν εγγράφως κάποιες προτάσεις ώστε να έχουμε ένα καινούργιο Κοινοβούλιο με άξιους, με δημιουργούς και όχι με παιδιά του κομματικού σωλήνα. Επειδή τώρα με τη δημοσκοπική άνθιση που έχει το Ποτάμι έχουν αρχίσει διάφοροι και λένε “εγώ πριν από 3 χρόνια είχα κατέβει με το ΛΑΟΣ, να έρθω σε εσάς;”, να το εξηγήσουμε. Εμείς δεν ψάχνουμε και δεν ψαρεύουμε. Θα έχουμε μεγάλη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων. Θέλουμε ανθρώπους με αρχές, που έχουν προσφέρει στην περιοχή τους και θέλουν να προσφέρουν και στη χώρα. Δεν έχουμε όμως ανάγκη ούτε τους παλιούς πολιτευτές ούτε κάποιους νέους που σκέφθηκαν πως το Ποτάμι είναι μια καλή αφορμή για να βρεθούν από το μηδέν στη Βουλή. Θα έχουμε αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης».

Όπως ήταν φυσικό στη συνέντευξη κυριάρχησε η πολιτική επικαιρότητα. Και στο ερώτημα αν έπαιξε ρόλο στην ακύρωση της συνάντησης του με τον Τσίπρα το γεγονός ότι χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο και ότι συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει προτάσεις των ΑΝΕΛ, ο Σταύτρος Θεοδωράκης απάντησε:

«Ενδιαφέρον… Δεν ξέρω τις λεπτομέρεις, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι ένα κόμμα κυβερνητικό αριστερό όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από δάνεια πολιτικής από τους ΑΝΕΛ. Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις. Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της αριστέρας. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λές για τη χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μ.Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της αριστεράς. Είναι προσβολή για το χώρο της αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο γιατί από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».

Στην ερώτηση σε ποιο εκλογικό σώμα απευθύνεται το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε με σαφήνεια: «Είναι φιλελεύθεροι προοδευτικοί άνθρωποι, είναι αριστεροί που πιστεύουν στις αλλαγές, αυτό που λέμε μεταρρυθμιστική Αριστερά. Στο Ποτάμι ειναι ο κεντρώος κόσμος , είναι αυτοί που έχουν προδοθεί, που εχουν πιστέψει στον σοσιαλισμό και στη σοσιαλδημοκρατία και πληγώθηκαν. Αυτός όλος ο χώρος που είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος αναζητά αυτή τη στιγμή μια ρεαλιστική προοδευτική διακυβέρνηση και νομίζω ότι το Ποτάμι με τις πολύ συγκεκριμένες απόψεις που έχει σε όλα σχεδόν τα θέματα της χώρας, του δίνει τη σιγουριά ότι εδώ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μελετούν που γνωρίζουν, που αναπνέουν στην κοινωνία, που προχωρούν στους ίδιους δρόμους με την κοινωνία και μπορούν να κάνουν τις μικρές βελτιώσεις στην αρχή και την επανάσταση μετά».

«Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μείνω στην πολιτική αν δεν με θέλουν οι πολίτες.Αν ο κόσμος δεν θέλει το Ποτάμι ή δεν θέλει το Σταύρο εγώ θα φύγω.Αν πάμε χειρότερα από τις ευρωεκλογές σημαίνει πως ο κόσμος δεν μας θέλει»,
ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ