Επισκέψεις Αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα σε νοσοκομεία

Επισκέψεις Σπ. Τζόκα σε νοσοκομεία της Δυτικής Αθήνας

Ο Aντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας – μαζί με αντιπροσωπεία περιφερειακών συμβούλων, στα πλαίσια της ενημέρωσης και της κινητοποίησης της νέας Περιφερειακής Αρχής για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, επισκέφτηκε δυο νοσοκομεία της περιοχής.

Το περιφερειακό κλιμάκιο περιόδευσε στους χώρους και τις ελάχιστες λειτουργούσες υπηρεσίες του πρώην Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»,  συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε αυτές και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Στην περιοδεία, διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη του Νοσοκομείου και η αδυναμία παροχής στοιχειώδους υγειονομικού έργου, το οποίο είναι απαραίτητο στην περιοχή.

Προέκρινε ως λύση την επαναλειτουργία του νοσοκομείου με εξωτερικά ιατρεία και εφημερεύουσες κλινικές, καθώς και συνεργασία του σε διοικητικό και ιατρικό επίπεδο με το Αττικό Νοσοκομείο. Σε σχέση με τον μεγάλης έκτασης και σημασίας χώρο πρασίνου όπου στεγάζεται το Νοσοκομείο, προτείνεται η εγκατάσταση επιπλέον υγειονομικών υπηρεσιών με στόχο τη δημιουργία Πάρκου Υγείας της Δυτικής Αθήνας.

Επίσης, έγινε συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου περιγράφηκε η κατάσταση απαξίωσης και διάλυσης του Νοσοκομείου, αλλά και του συστήματος Ψυχικής Υγείας γενικότερα. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η περιφερειακή διοίκηση διαπίστωσαν την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός δημόσιου συστήματος Ψυχικής Υγείας που θα περιλαμβάνει ανά γεωγραφικό τομέα δίκτυο φροντίδας με πρωτοβάθμια κέντρα ψυχικής υγείας, ενίσχυση των προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι», κέντρα ημερήσιας φροντίδας και βεβαίως νοσοκομειακές ψυχιατρικές κλινικές. Αυτές είναι ενέργειες προαπαιτούμενες για την επίτευξη της αποασυλοποίησης των ασθενών, κινούνται όμως σε αντίθετη κατεύθυνση με την κυβερνητικά σχεδιαζόμενη βίαιη «απονοσοκομειοποίηση» που προβλέπει κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και εγκατάλειψη των ασθενών.

Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη ανάσχεσης του σχεδιασμού κλεισίματος των νοσοκομείων και η ανάληψη μέτρων στην κατεύθυνση που περιγράφηκε. Για το σκοπό αυτό, η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες του συλλόγου εργαζομένων και θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα τους. Καλεί τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας να συμμετέχουν στην συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων τη Δευτέρα 6/10 στις 6 μ.μ. στην πύλη του Ψ.Ν.Α. (Δαφνί).

Συνολικά για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων Υγείας στη Δυτική Αθήνα, η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες συνεργασίας και κινητοποίησης όλων των φορέων της περιοχής.

πηγή:westnews.gr