Πήρε φωτιά φορτίο απορριμματοφόρου του Δήμου μας – Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επί τόπου

 

Φορτίο απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου πήρε φωτιά στην οδό Μαρίνου Αντύπα και Μακαρίου, γύρω στις 6 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Το απορριμματοφόρο μόλις είχε ολοκληρώσει την αποκομιδή των απορριμμάτων από κάδους της Ελευθερίου Βενιζέλου και υπάρχει η εκτίμηση πως επειδή οι κάδοι εξυπηρετούν και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε κάποιον κάδο να είχε πεταχτεί κάποιο αναμμένο αντικείμενο, όπως τσιγάρο ή κάτι άλλο που δεν είχε σβήσει καλά, με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά τα σκουπίδια που μετέφερε.

Οι καπνοί που έβγαιναν από το απορριμματοφόρο έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα του οχήματος και κατοίκους και το όχημα σταμάτησε στο παραπάνω σημείο.

Ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος κ. Μίχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πουλάκης οι οποίοι έφθασαν επί τόπου.

Τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφθασαν στο σημείο και έσβησαν την φωτιά, η οποία εάν δεν έσβηνε έγκαιρα, ίσως να γινόταν αιτία να πάρει φωτιά ολόκληρο το βαρύ όχημα με το εύφλεκτο φορτίο του και το ρεζερβουάρ του γεμάτο πετρέλαιο.

Το απορριμματοφόρο μεταφέρθηκε συνοδεία Πυροσβεστικού Οχήματος στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και παρουσία του, για το φόβο ανάφλεξης της φωτιάς παραμένει επί τόπου, όσο εργαζόμενοι αδειάζουν τα απορρίμματα από τον κάδο που συνεχίζει να καπνίζει.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική, ενώ δεν υπάρχει έως στιγμής εκτίμηση για το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκλήθηκε στο όχημα.

Στη συμβολή Μακαρίου και Μαρίνου Αντύπα  ο Δήμαρχος κ. Μίχος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βόσσο μετά την απομάκρυνση του οχήματος, παρακολουθούν τις προσπάθειες εργαζομένων του Δήμου να πλύνουν το οδόστρωμα στο σημείο αυτό (φωτό).