Οι προτάσεις της Ένωσης Γονέων προς τη Δημοτική Αρχή

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου με το Προεδρείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της πόλης μας.

Η Ένωση Γονέων είναι ο μεγαλύτερος φορέας του Δήμου και ο ρόλος της σπουδαίος.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου και σε αυτή ήταν παρόντες σχεδόν όλα τα στελέχη της Διοίκησης του Δήμου.

Η συνάντηση κύλησε σε πνεύμα εποικοδομητικό  και ακούστηκαν από την Ένωση αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Το τέλος της συνάντησης ήταν κάπως πικρό για την Ένωση, όταν ο κ. Δήμαρχος τους πληροφόρησε πως επειδή ο Δήμος θέλει να λειτουργήσει τα εστιατόρια για σχολικά γεύματα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση πρέπει να παραδώσει την αίθουσα που χρησιμοποιεί για γραφεία και αίθουσα εκδηλώσεων. Συμπλήρωσε όμως πως θα βρεθεί κάποιος άλλος χώρος για τη στέγασή της.

Είναι κατανοητό πως τα σχολικά γεύματα είναι σοβαρή προσφορά προς τους μαθητές, δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα χρηματοδοτούνται και πως θα λειτουργούν, πάντως η Ένωση ψάχνει για γραφεία.

Βεβαίως ο σχεδιασμός δράσεων της περιλαμβάνει ημερίδες, ομιλίες, συναντήσεις και εκδηλώσεις και ο συγκεκριμένος χώρος ήταν αναπόσπαστο μέρος αυτού.

Με ευκαιρία την συνάντηση Διοίκησης Δήμου και Ένωσης Γονέων, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Καζαντζή και τον Γεν. Γραμματέα της κ. Κονταξή Λάζαρο και συζητήσαμε σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων του φορέα τους και τις προτάσεις που έκαναν στον κ. Δήμαρχο.

Η συζήτηση έγινε στα γραφεία της Ένωσης σε μορφή κουβέντας, ενώ ζητήσαμε από τους κ.κ. Καζαντζή και Κονταξή να μας παραχωρήσουν συνέντευξή σύντομα σχετικά με την Ένωση.

Οι προτάσεις που  έγιναν από την Ένωση προς το κ. Μίχο αφορούσαν ένα πλατύ εύρος θεμάτων με στόχο την αναβάθμιση της παιδείας στην πόλη μας και την ανάπτυξη διαφόρων δράσεων όπως η δημιουργία Ημερίδων για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, για την Παιδεία και την Εκπαίδευση στην Αγία Βαρβάρα.

Η Ένωση θεωρεί πως η λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα βοηθούσε τους μαθητές εκείνους που έχουν τα προσόντα να προοδεύσουν, αλλά στερούνται μιας επιπλέον βοήθειας, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η επιπλέον οικονομική ενίσχυση των Σχολείων της πόλης μας, είναι κατά την Ένωση σημαντική προϋπόθεση για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων και την ανετότερη  παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στους χώρους αυτών, με τη σωστή θέρμανση και την προμήθεια γραφικής ύλης και αναλώσιμων υλικών.

Η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων με ανώτατο αριθμό μαθητών τους 20, όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, οι χώροι και οι συνθήκες, επίσης αναφέρθηκε στη συζήτηση με τη Διοίκηση του Δήμου.

Η στελέχωση σχολείων της πόλης μας με Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, όπως και την περασμένη σχολική περίοδο, είναι πολύ σημαντική και η παρουσία των συγκεκριμένων Επιστημόνων βοηθάει τους μαθητές στις ευαίσθητες ηλικίες που διανύουν, αναφέρθηκε από την Ένωση στη συζήτηση.

Από την Ένωση προτάθηκαν στον κ. Μίχο και τους συνεργάτες του μία σειρά κοινές δράσεις όπως η διοργάνωση Ποδηλατοδρομίας, δενδροφύτευσης, καθαρισμός του βουνού κ.ά.

Επίσης η λειτουργία ΕΠΑΛ στην πόλη μας θα ήταν ένα σημαντικό εργαλείο στην μελλοντική πορεία των νέων της πόλης μας. (Σ.Σ.: Θυμίζουμε πως παλαιότερα υπήρχε τέτοια σκέψη για την κατασκευή του στο χώρο δίπλα από τον Ι Ν. της Αγίας Μαρίνας, αλλά δεν προχώρησε).

Οι προτάσεις της Ένωσης προς το Δήμο ήταν πολλές και ουσιαστικές.

Μάλιστα ορισμένες από αυτές ξέφευγαν από τα στενά σχολικά θέματα, όπως η χρήση των προαυλίων των σχολείων και των γηπέδων μπάσκετ – βόλεϋ που υπάρχουν σε αυτά, τις απογευματινές ώρες από τα παιδιά της γειτονιάς όπου δεν υπάρχει πλησίον τέτοιο γήπεδο κ.ά.

Επίσης προτάθηκε στον κ. Δήμαρχο η αλλαγή των σχεδίων σε ένα από τα δύο Ο.Τ. 668 – 669 και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ – βόλεϋ.

Αυτές είναι οι προτάσεις περιληπτικά που έκανε η Ένωση στη νέα Διοίκηση του Δήμου και ευελπιστεί στη συνεργασία των δύο φορέων για το καλό των μαθητών, των νέων και των κατοίκων της πόλης μας γενικότερα.

Με την ευκαιρία αναφέρουμε πως ο χώρος στο 2ο Λύκειο χρειάζεται να καθαριστεί από τα ξερά φύλλα και άλλες βρομιές που υπάρχουν εκεί.