Με τη νέα ταινία του Quentin Tarantino “ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ”, κλείνει για φέτος το ΣΙΝΕ ΠΑΝΘΕΟΝ

Με τη νέα ταινία του Quentin Tarantino “ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ” που μας μεταφέρει στο Los Angeles του 1969, αποτίοντας φόρο τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, ολοκληρώνονται οι προβολές για τη φετινή περίοδο στο ΣΙΝΕ ΠΑΝΘΕΟΝ.

Οι προβολή της ταινίας θα γίνεται από Δευτέρα 9 έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 20:00΄.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ

Ο ευφυής Αμερικάνος από το Τενεσί, αφήνει στην άκρη δυο από τις τεχνικές που τον έχουν χαρακτηρίσει στις προηγούμενες οκτώ ταινίες του, την τεχνική αφήγησης μέσω κινηματογραφικών κεφαλαίων όπως επίσης και αυτήν του «σπαστού» timeline, ακολουθώντας σχεδόν γραμμικά τις ιστορίες των πρωταγωνιστών της ταινίας, ενώ δίνει τις απαραίτητες χαρακτηριστικές του ανάλαφρες πινελιές μέσω σύντομων, πλην ξεκαρδιστικών, flashbacks τα οποία μας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες ως προς το υπόβαθρο των χαρακτήρων τους.

Όντας λάτρης του να μπλέκει πραγματικά πρόσωπα σε φανταστικές ιστορίες (λέγε με και Χίτλερ στο Inglourious Basterds), ο Tarantino χρησιμοποιεί την -τραγική- ιστορία της Sharon Tate ως δόλωμα, με το οποίο διαποτίζει σχεδόν ολόκληρο το φιλμ με αγωνία, χακάρωντας έτσι το μυαλό του θεατή με έναν ξεδιάντροπο μα συνάμα πανέξυπνο τρόπο. Αν το είχε κάνει άλλος, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα φθηνό κόλπο εντυπωσιασμού. Στα πανούργα όμως χέρια του Q, μετατρέπεται σε τέχνασμα με τον γνωστό, ιδιαίτερα αριστοτεχνικό τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει. Έτσι, ενώ ο θεατής γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πρόκειται για τέχνασμα, λόγω της μαεστρίας του σκηνοθέτη, αποζητά να ‘καταπιεί’ το ψέμα με ευχαρίστηση.

πηγή: FILMAKIAS – Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης