Βρούτσης: Απέδωσαν τα πρόστιμα

Οι έλεγχοι και τα υψηλά πρόστιμα οδήγησαν σε σταθερή μείωση των ποσοστών της αδήλωτης εργασίας σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιουλίου 2014, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 20.179 επιχειρήσεις και σε σύνολο 119.122 εργαζομένων εντοπίστηκαν 3.254 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 2,73%) με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν να ανέρχονται στο ποσό των 33.613.725 ευρώ.

“Η απόφασή μας για την επιχειρησιακή ενιαιοποίηση των βασικών ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, και την αξιοποίηση κοινών εργαλείων και διαδικασιών για τον εστιασμένο έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, αποδείχθηκε σωστή” δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η δημιουργία του «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων» στοχεύει σε επιχειρήσεις που είναι πιθανότερο, βάσει παλαιότερων συμπεριφορών, να καταφεύγουν σε παράνομες πρακτικές και επιβραβεύει τις τεκμηριωμένα συνεπείς και νόμιμες επιχειρήσεις, απαλλάσσοντάς τες από αλλεπάλληλους ελέγχους.
Η ανάδειξη των υποδειγματικών περιπτώσεων επιχειρήσεων που σέβονται τους εργαζόμενους και τους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να “ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι” τονίζει ο υπουργός Εργασίας, και καταλήγει ότι οι συνεπείς και υπεύθυνες επιχειρήσεις, είναι εκείνες που πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα από όλους μας.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ