Σε τραγική οικονομική κατάσταση η ΔΗΚΕΑΒ

Σε τραγική οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει η ΔΗΚΕΑΒ.

Κινδυνευει έως το τέλος του χρόνου το αργότερο, να μη μπορεί να ανταποκριθει στις οικονομικές ανάγκες και οφειλές της.

Εκτός της εντολής από την Περιφέρεια για μείωση κατά 25% των εργαζομένων σε αυτήν, δεν θα μπορέσει να πληρώνει μισθοδοσία και προμήθειες.

Παρότι προβλέπεται να ενισχυθεί οικονομικά από διάφορα προγράμματα (ΕΕΤΑΑ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Βοήθεια στο Σπίτι, Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ζεφυρίου, κ.ά)  οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες.

Εχθές πάντως κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, μπήκαν δύο καυτά θέματα που προκάλεσαν αναταραχή στα μέλη του Δ.Σ. και διαξιφισμούς.

Συγκεκριμένα τόσο η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ κ. Κλάδη όσο και το μέλος της  κ. Σιαραμπή επανέφεραν τα θέματα της μη ικανοποιητικής απάντησης από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑΒ σε επιστολές τους που είχαν να κάνουν με τα έσοδα της Επιχείρησης από την ενοικίαση των κλειστών Γυμναστηρίων σε φορείς που πραγματοποίησαν αθλητικά τουρνουά  και άλλες δραστηριότητες σε αυτά και δεύτερον σχετικά με την παραλαβή και κυκλοφορία 10.000 προγραμμάτων των προβολών του ΣΙΝΕ ΠΑΝΘΕΟΝ.

Ο κ. Βόσσος ισχυρίστηκε πως παρέλαβε προσωπικά ο ίδιος το σύνολο των προγραμμάτων.

Η κ. Σιαραμπή ζήτησε τη σχετική βεβαίωση της επιτροπής παραλαβής και της ζητήθηκε να κάνει αίτηση για να την πάρει!!!

Παρά την παρέμβαση και της Αντιπροέδρου κ. Κλάδη, τα αποδεικτικά στοιχεία δεν δόθηκαν ακόμη στην κ. Σιαραμπή.

Με πρόταση πάντως της κ. Κλάδη το ένταλμα πληρωμής στον προμηθευτή του προγράμματος δεν θα εγκριθεί προς πληρωμή, έως ότου αποφανθεί για το θέμα ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τη νέα περίοδο θα ισχύσει νέο καθεστώς όσον αφορά την πληρωμή διδάκτρων από τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα διάφορα τμήματα της ΔΗΚΕΑΒ (χορός, μπαλλέτο, μουσική κλπ).

Όσοι γονείς καθυστερούν την πληρωμή των διδάκτρων, αυτή θα στέλνεται στην Εφορία για βεβαίωση και ο γονιός θα έχει να κάνει με τη ΔΟΥ

Πάντως γεγονός είναι πως η νέα διοίκηση που θα αναλάβει σύντομα θα βρεθεί προ μεγάλων προβλημάτων και ζητημάτων.