Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για τις απολυμένες καθαρίστριες

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ KAI ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

“Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών απολογούνται σήμερα στις αρχές, όχι για τις δήθεν κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί (αντίσταση και βιαιοπραγία, εξύβριση, διατάραξη κ.α.), αλλά για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να παλέψουν για τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι αγωνιζόμενες γυναίκες οι οποίες ήθελαν να υποβάλλουν τα δίκια τους στον αρμόδιο υπουργό, αλλά παρ’ όλα αυτά δάρθηκαν με σιδηρογροθιές στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής, δεν πρέπει να κριθούν ένοχες με τίποτα, και για τίποτα. Δεν είναι δυνατό τα αθώα θύματα της κυβερνητικής-μνημονιακής βαρβαρότητας να βγουν κι από πάνω θύτες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η Γραμματεία Γυναικών του Κινήματός μας στέκουμε διαρκώς στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών ως συμπαραστάτες και συμμέτοχοι στον τίμιο αγώνα τους και δεν πρόκειται να καταθέσουμε πολιτικά τα όπλα εάν δεν επαναπροσληφθούν στις ίδιες ακριβώς θέσεις από τις οποίες απολύθηκαν.
Δεν θα επιτρέψουμε επίσης να περάσει καμιά άλλη πολιτική και κοινωνική αδικία, ούτε κατάχρηση εξουσίας και άσκηση βίας σε βάρος της κάθε εργαζόμενης γυναίκας και γενικά κάθε εργαζόμενου.
Ο κύκλος της κυβερνητικής-μνημονιακής λαίλαπας και αυθαιρεσίας πρέπει να κλείσει -και σίγουρα θα κλείσει- σύντομα και μια και καλή”.