ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ – Όταν οι εκτοπισμένοι μιλούν (γράφει η Αθανασία Αμπατζή)

Μια θεατρική παράσταση γροθιά στον φασισμό και στο στομάχι ,όσων την είδαμε !

Από τους γνώριμους φίλους και φίλες του θεατρικού εργαστηρίου Αγίας Βαρβάρας, που τόσα χρόνια παράγουν πολιτισμό στον τόπο μας !

Ο Θωμάς Σίδερης, λέει προαναγγέλοντας την παράσταση:

”Το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «συναντά» τις μαρτυρίες των επιζώντων από τα στρατόπεδα του θανάτου, όπως μεταδόθηκαν στα ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ της «Αφύλαχτης Διάβασης».

Σε έναν χώρο «εκτοπισμένων», στην απομόνωση των θαλάμων των λοιμωδών νοσημάτων και στη συνοικία των χανσενικών, μία θεατρική παράσταση-γροθιά στον φασισμό.

Η παράσταση απευθύνεται στους ακροατές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους τηλεθεατές της ΕΡΤ μέσω προσκλήσεων σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του φορέα. (Εννοείται και στους κατοίκους Αγίας Βαρβάρας).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου δήμου Αγίας Βαρβάρας, στην ανωτέρα δραματική σχολή “Ιάκωβος Καμπανέλλης” και στον σπουδαίο δάσκαλο και θεατράνθρωπο Δημήτρη Παπαγιάννη”.

Η Κατερίνα Καμπανέλλη μας συγκίνησε μιλώντας για τον πατέρα της και το Μαουτχάουζεν μετά τον Θωμά Σίδερη που προλόγισε την παράσταση.

Θερμά συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνω κι εγώ σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και στον δημιουργό του Ιστορικού ντοκυμαντέρ Θωμά Σίδερη και την ”Αφύλαχτη Διάβαση” γι αυτή την σημαντική καταγραφή.

Αθανασία Αμπατζή