Το 2ο Λύκειο της πόλης μας, “ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΡΑ”

Την Δευτέρα 20/5/2019 ομάδες μαθητών/τριών του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ” Νοιάζομαι και Δρω” με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας πραγματοποίησαν διπλή εξόρμηση : η μία ομάδα περίπου 25 μαθητές/τριες επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κας Χαριζοπούλου Ν. και Προδρόμου Ειρ. και πρόσφεραν κρέας και τρόφιμα μακράς διάρκειας στον εφημέριο και στους υπεύθυνους του καθημερινού συσσιτίου που προσφέρεται σε άπορους συμπολίτες. Βοήθησαν επίσης και στην παρασκευή του συσσιτίου λίγο πριν τη διανομή του.

Η άλλη ομάδα περί τους 40 μαθητές/τριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κου Σημαντήρα Μιχ., Γεωργαράκου Λεων., Μπακοδήμου Νικ. και του Δ/ντή επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης (ΚΕΦΑ ) του Δήμου και πρόσφεραν κρέας, τρόφιμα μακράς διάρκειας καθώς και μπουφάν που συγκέντρωσαν μετά από παράκληση των υπευθύνων της δομής γιατί αποτελεί δυσεύρετο είδος ένδυσης για την κάλυψη των αναγκών απόρων συμπολιτών μας.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της δομής από την κα Κοφινά Σταυρούλα και ξεναγήθηκαν στους χώρους ενώ συμμετείχαν και στην παρασκευή του συσσιτίου το οποίο διανέμεται στους ωφελούμενους από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Στη διπλή δράση συμμετείχαν με τις προσφορές τους όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας: μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τους ευχαριστούμε όλους για τη συγκινητική τους ανταπόκριση και θα συνεχίσουμε και με άλλες παρόμοιες δράσεις όπου διαπιστώνουμε ανάγκες και έχουμε τρόπο να βοηθήσουμε.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ

Δ/ντης 2ου ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ