Προεκλογική του ομιλία την βάφτισε “συνέντευξη τύπου” ο κ. Μίχος

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου, ο υπ. Δήμαρχος της πόλης  μας κ. Λάμπρος Μίχος πραγματοποίησε μία προεκλογική ομιλία την οποία βάφτισε  “Συνέντευξη Τύπου”, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Στην πραγματικότητα δηλαδή πραγματοποίησε μία παρωδία Συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα στην ανακοίνωση που έκανε, καλούσε όσους πολίτες θέλουν να παρευρεθούν και να του θέσουν ερωτήματα.

Η εφημερίδα μας συνειδητά ΔΕΝ παρέστη σε αυτήν την ΠΑΡΩΔΙΑ.

Συνέντευξη τύπου σημαίνει συνέντευξη στον Τύπο, εφημερίδες, περιοδικά και λοιπά  μέσα Μαζικής ενημέρωσης.

Η συνέντευξη τύπου είναι από τις πλέον σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις και δεν επιτρέπονται να παρευρίσκονται κλακαδόροι, χειροκροτητές και οπαδοί που επευφημούν τον συνεντευξιαζόμενο ή αποδοκιμάζουν τον ερωτώντα. 

Επειδή σε πρόσφατη ομιλία του κ. Μίχου, δεχτήκαμε “λεκτική επίθεση” από οπαδό του, επειδή δεν του άρεσε ερώτησή μας και επειδή γνωρίζαμε τι θα συνέβαινε εάν ρωτούσαμε κάτι μη αρεστό, αποφασίσαμε να μην παραβρεθούμε σε αυτό το “ΠΡΑΓΜΑ”.

Επίσης ΔΕΝ θέλαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, αυτό το πράγμα, σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, που στην ουσία ήταν μία προεκλογική συγκέντρωση.

Παρ΄ότι η εφημερίδα μας είναι χαρακτηρισμένη ως “φιλοκαπλανική”, καλύψαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τις δεκατρείς συγκεντρώσεις του κ. Μίχου και μεταφέραμε με ρεπορτάζ μας το κλίμα και όσα ο κ. υποψήφιος Δήμαρχος έλεγε στις ομιλίες του, όσο καμία άλλη εφημερίδα της πόλης μας.

Πιστεύοντας στις αξίες του λειτουργήματός μας, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε αυτό το ΠΡΑΓΜΑ που ο κ. Μίχος βάφτισε συνέντευξη Τύπου.

Μας στάλθηκε όμως από την παράταξή του, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την συνέντευξη.

Το δημοσιεύουμε για να αντιληφθείτε τι ήταν αυτό το ΠΡΑΓΜΑ.

Δεν περιλαμβάνεται καμία ερώτηση – απάντηση από την παρωδία της συνέντευξης τύπου, παρά μόνο η προεκλογική ομιλία – τοποθέτηση του κ. Μίχου.

Δημοσιεύουμε επίσης και την παραπάνω φωτογραφία που μας στάλθηκε με το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, για να δείτε ποιοι κάθονταν στα καθίσματα που υποτίθεται έπρεπε να κάθονται οι δημοσιογράφοι.

Δημοσιεύουμε επίσης και φωτογραφίες από δική μας ανάκτηση.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΟΥ

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου

Από τη συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ – ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Αποφασίσαμε, πριν τη δεύτερη Κυριακή, να δώσουμε συνέντευξη τύπου για να τοποθετηθούμε σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις που τίθενται για την Πόλη μας, τη λειτουργία των δήμων στην πρώτη εφαρμογή του Κλεισθένη 1 και στο μέλλον του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Ως προ τις μεγάλες προκλήσεις, που αφορούν στο δήμο μας

Η Αγία Βαρβάρα, παρά το ένδοξο παρελθόν της και τις σπουδαίες δυνατότητές της ξανάγινε μια παραμελημένη συνοικία της Ευρώπης, που ψάχνει τη χαμένη της ταυτότητα.

Έχει πετύχει τα προηγούμενα χρόνια πλήρη κάλυψη σε δομές και υποδομές των αναγκών της πόλης και των κατοίκων, οι οποίες όμως δομές και υποδομές καταργήθηκαν, εγκαταλείφθηκαν και απαξιώθηκαν.

Βάλαμε στόχο να κάνουμε την Αγία Βαρβάρα πρώτη ξανά. Όπως πρώτη ήταν σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που αφορούσαν τους νέους, την κοινωνική πολιτική, τις εκπαιδευτικές δράσεις, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, την απορρόφηση κονδυλίων, λόγω εγκυρότητας και ετοιμότητας κ.α.

Συνταχθήκαμε γύρω από το στόχο, όλες οι δυνάμεις της πόλης, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με πρωτοφανή αγάπη και ζήλο για την πρόοδο της πόλης.

Επιδιώκουμε να ξαναδώσουμε στην πόλη μας την παλιά της αίγλη και σεβασμό, ασφάλεια και ελπίδα στους κατοίκους.

Έχουμε δύο σταθμούς ΜΕΤΡΟ και πρέπει να τρέξουμε να διευθετήσουμε το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση.

Έχουμε τα καλώδια υψηλής τάσης που περνούν πάνω από τα κεφάλια μας και παράγουν αρρώστιες και θάνατο. Αυτά πρέπει τάχιστα να υπογειοποιηθούν.

Είχαμε το αναψυκτήριο ΠΑΝΘΕΟΝ, στο όρος Αιγάλεω, με την ωραιότερη θέα στο λεκανοπέδιο, το οποίο έχει απαξιωθεί και πρέπει να το επαναφέρουμε σε λειτουργία.

Έχουμε προετοιμασθεί να υλοποιήσουμε το μεγάλο μας έργο, τη δημιουργία της Ακαδημίας Τεχνών, με ψυχαγωγικές και άλλες δράσεις, στο παλιό εργοστάσιο της ΒΙΟΧΡΩΜ.

Πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της έλλειψης καθαριότητας, ουσιαστικής κοινωνικής φροντίδας, υγειονομικής κάλυψης, φωτισμού στης γειτονιές, συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης όλων των περιοχών, εγκατάλειψης των παιδικών χαρών και των κοινόχρηστων χώρων, καταπολέμησης της παραβατικότητας κ.α. Όλα αυτά θεωρούνται πρώτης προτεραιότητας λόγω σπουδαιότητας.

Ως προς τη λειτουργία των δήμων στην πρώτη  εφαρμογή του Κλεισθένη 1 και τη δική μας πρόταση.

Διακαής πόθος των δημοκρατικών κοινωνιών είναι, η εξουσία να βρίσκεται όσο γίνεται πλησιέστερα στον πολίτη.

Μόνη όμως εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στην εκλογή των μελών του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου, χωρίς περαιτέρω ρυθμίσεις και διευθετήσεις στο σύστημα διακυβέρνησης, δηλαδή χωρίς ένα νέο επιμερισμό εξουσιών ανάμεσα στο δήμαρχο, την εκτελεστική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο θα οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις σε μαρασμό και ακυβερνησία πολλούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει και ενθαρρύνει συνεργασίες, χωρίς όμως να δίνει θεσμική υπόσταση στις παρατάξεις, χωρίς θεσμοθέτηση λειτουργιών και όρων προγραμματικών συγκλίσεων και συμφωνιών, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για οποιουδήποτε είδους συναλλαγές, μεταπηδήσεις συμβούλων και τη διάλυση των δημοτικών παρατάξεων.

Στην παραπάνω φωτογραφία μας “οι δημοσιογράφοι” που πήραν μέρος στην “συνέντευξη τύπου” του κ. Μίχου.

Αντί συμφωνιών της παραμονής του δεύτερου γύρου και μυστικές διαπραγματεύσεις με πρόσωπα και ανταλλάγματα  εμείς θα επιμείνουμε στη συντεταγμένη δημόσια ανάπτυξη των προγραμματικών θέσεων όλων των παρατάξεων, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και με βάση την τεκμηριωμένη πρόταση που θα καταθέσουμε, θα επιδιώξουμε προγραμματική συμφωνία, μπροστά στο λαό και με τις παρατάξεις που θα συγκλίνουν και θα συμφωνήσουμε σε κοινό πρόγραμμα θα διαμορφώσουμε και τους όρους της συμμετοχής τους στη διοίκηση, προκειμένου να υλοποιηθεί η πολιτική εντολή που θα δώσει ο λαός, για την υλοποίηση του προγράμματος που θα έχει εγκρίνει ο λαός με την εκλογή του δημάρχου.

Επιθυμώ να τονίσω ότι οι υπαρκτές αδυναμίες του συστήματος διακυβέρνησης πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και προς το σκοπό αυτό θα αναλάβω πρωτοβουλία και με άλλους αυτοδιοικητικούς και εμπειρογνώμονες, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών ώστε οι νεοεκλεγμένοι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες, να διατυπώσουμε το αίτημα και την πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε να διασφαλίζεται και η αντιπροσωπευτικότητα αλλά και η κυβερνησιμότητα των Ο.Τ.Α.

 Ως προς το μέλλον του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Ως προς το μέλλον του θεσμού της αυτοδιοίκησης μπορεί να μην είναι επίκαιρο το θέμα αλλά είναι σκόπιμο να μην αποστούμε της διεκδίκησης μιας Πολυεπίπεδης Δημοκρατικής Πολιτείας, στην οποία τα θέματα θα επιλύονται στο κατώτερο δυνατό επίπεδο διοίκησης με ταχύτητα, ποιότητα και αποτελεσματικότητα μέσα από τη λειτουργία ενός επιτελικού κράτους, που θα χειρίζεται τα εθνικά θέματα και τα άλλα η τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, στην οποία πρέπει να περιέλθουν για το σκοπό αυτό, τα υλικά και οικονομικά μέσα, ο θεσμικός εξοπλισμός και το κατάλληλο (σε επάρκεια και ποιότητα) ανθρώπινο δυναμικό.

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΟΥ.